Aprope 50% dintre calificativele de 5 stele de pe TripAdvisor, suspecte de fals

Data: 6/09/2019 | Autor: .

Aprope 50% dintre calificativele de 5 stele de pe TripAdvisor, suspecte de falsAprope 50% dintre calificativele de 5 stele acordate hotelurilor de pe TripAdvisor sunt puse sub semnul întrebării, fiind cel puțin suspecte, arată o investigație prezentată de The Telegraph, preluată de GadgetReport.ro

Analiza Which? Travel a vizat peste 250.000 de review-uri pentru top 10 cele mai apreciate hoteluri din 10 destinații turistice populare din întreaga lume.

Potrivit datelor Which? Travel, 1 din 7 hoteluri prezentau review-uri false, în timp ce altele ridicau multiple semen de întrebare privind veridicitatea acestora.

În 17 cazuri, analiza a descoperit că hotelurile respective erau promovate în totalitate cu review-uri false. Într-un caz concret, în Cairo, aproape 80% dintre review-urile de 5 stele pentru unul dintre cele mai cunoscute hoteluri erau realizate de persoane care intraseră pentru prima dată pe site pentru a realiza astfel de calificative, ceea ce pare destul de suspect în condițiile în care site-ul are, în general, utilizatori dedicați.

In urma analizei, TripAdvisor a declasificat hotelul de la nivelul de ‘best in Cairo’.

La fel, în Las Vegas, două dintre cele mai apreciate hoteluri primiseră cinci stele tot de la utilizatori suspecți, fapt care a ridicat suspiciuni că review-urile ar putea fi false.

,,TripAdvisor a eșuat în a opri review-urile false și să ia măsuri concrete în cazul hotelurilor care abuzează de acest sistem pentru a-și atrage clienții’’, a declarat cercetătorul Naomi Leach, de la Which? Travel.