Asfaltul care nu îngheaţă! Soluţia pentru a scăpa de polei şi gheţuş

Data: 28/01/2016 | Autor: .

asfaltul care nu îngheaţă

Un cercetător de la Universitatea din Nebraska-Lincoln, Chris Tuan, a inventat un ciment special care nu îngheaţă. Folosit la străzi şi trotuare, acesta va elimina, practic, apariţia poleiului şi porţiunilor cu gheaţă.

Materialul conţine aşchii de oţel, particule de carbon şi magnetită. Acestea dau compoziţiei conductibilitatea electrică, pentru a topi zăpada sau gheaţa care se poate depune pe suprafaţa sa.

În plus, materialul are o durabilitate excelentă, fapt care elimină apariţia gropilor şi fisurilor pe termen lung, indiferent de condiţiile meteo.

Se doreşte ca cimentul să fie folosit, în primul rând, pentru asfaltarea pistelor aeroporturilor. Se consideră, astfel, că, prin încălzirea betonului, pistele vor fi curate în permanenţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai exista incidente legate de factorii meteorologici”, a declarat inventatorul, citat de Science Alert.

Inventatorul spune că asfaltul care nu îngheaţă, aşa cum mai este cunoscut produsul, nu prezintă riscuri pentru mediul înconjurător. Mai mult decât atât, invenţia sa poate fi implementată cu costuri reduse.