Un nou spot PETA, interzis! Vegetarienii o fac mai bine?

Data: 28/01/2016 | Autor: .
Un nou spot PETA, interzis! Vegetarienii o fac mai bine?

Reclama PETA ” Vegan last longer”

Organizaţia americană pentru drepturile animalelor PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), a lansat un nou clip video controversat prin care încearcă să le insufle americanilor ideea că este bine să renunţe la consumul de carne şi să treacă la verdeţuri.

Noul reclamă, intitulată Vegans last longer urma să fie difuzată la Super Bowl 2016, însă difuzarea ei a fost interzisă la televiziune pentru că este mult prea „fierbinte”.

Pe internet, clipul Vegans last longer a devenit însă viral, adunând peste 1 milion de vizualizari în numai 48 de ore de la lansare.

Membrii organizaţiei sunt cunoscuţi pentru campaniile lor controversate, unele de-a dreptul şocante, menite să conştientizeze publicul în privinţa protecţiei animalelor. Vedeţi mai jos alte câteva spoturi lansate în ultimii ani.

People for the Ethical Treatment of Animals  are sediul în Norfolk, Virginia, fiind înființată în anul 1980 de Ingrid Newkirk.

Având peste două milioane de membri și suporteri în toată lumea, este considerat cel mai mare grup care luptă pentru drepturile animalelor, din lume.

Organizaţia este cunoscută pentru modul drastic, uneori chiar agresiv, în care militează pentru convingerile ei, mai ales prin campaniile de promovare neconvenționale în care implică vedete, precum Mariah Carey, Lady Gaga si Pink, care iubesc animalele.

Fondată în 1980, organizația luptă împotriva testărilor pe animale, creșterii acestora pentru blană și folosirea în divertisment, Newkirk declarând că „scopul nostru este eliberarea totală a animalelor”.

Sloganul folosit este „animalele nu sunt ale noastre pentru a le mânca, a le purta, a le folosi la experimente sau pentru divertismentul nostru”.