Atentie la telefoanele dual SIM! Diferenta dintre Dual Active şi Dual Standby

Data: 6/11/2015 | Autor: .

Atentie la telefoanele dual SIM! Diferenta dintre Dual Active şi Dual Standby

Daca vreti sa va cumparati un telefon dual SIM, cu gandul sa ii puneti doua numere de telefon, trebuie sa va uitati foarte atent ce format are – Dual Standby sau Dual Active.

Peste 90% dintre telefoanele vandute in Romania si promovate ca dual SIM sunt Dual Standby, adica chiar daca ii pui doua cartele, doar una dintre ele va fi activa si o vei putea utiliza pentru apeluri, SMS-uri etc. Asta pentru ca acest tip de telefoane are un singur emitator radio.

Varianta ideala este sa cumparati un telefon dual SIM cu Dual Active, adica care are doua antene radio, iar SIM-urile functioneaza simultan.

Aceste telefoane sunt insa destul de rare, pentru ca producatorii le evita din cauza costurilor mari de productie si, implicit, de vanzare.

Exista o solutie de compromis. Daca ati cumparat un smartphone dual SIM Dual Standby, puteti instala aplicatia Call Forwarding, care va permite sa redirectionati apelurile de pe o cartela pe alta. Mai simplu spus, cand veti fi sunat pe numarul de telefon care este inactiv, software-ul va redirectiona apelul pe numarul activ.

Aplicatia o gasiti pe Google Play. Exista, bineinteles, si alte aplicatii alternative. Le gasiti pe toate AICI.