Bază extraterestră pe Phobos, satelitul lui Marte?

Bază extraterestră pe Phobos, satelitul lui Marte?

Cunoscutul ufolog Scott C. Waring este convins că a descoperit o structură extraterestră pe Phobos, satelitul lui Marte. Expertul prezintă, drept probe, fotografiile făcute publice de Agenţia Spaţială Europeană (ESA) în 6 decembrie 2016, relatează GadgetReport.ro

Imaginile prezintă o structură dreptunghiulară, extrem de înaltă, care ar avea 2 kilometri. Prezenţa monolitului este cu atât mai bizară cu cât Phobos are o rază de numai 27 de kilometri.

„Satelitul se vede în proportie de 25%, restul fiind învăluit în intuneric”, afirmă ufologul. „Am adaugat putina lumina pentru a cuprinde restul de 25%. Si iata, am facut o descoperire extraordinara. In fata mea a aparut acea structură impunatoare la care facea, probabil, referire Buzz Aldrin. Constructia din noua fotografie este pur si simplu gigantica”, a subliniat expertul.

Scott K. Waring face referire la declaraţiile făcute, în 2009, de legendarul astronaut american Buzz Aldrin. Al doilea om care a pus piciorul pe suprafaţa Lunii a vorbit despre necesitatea de a vizita Phobos.

„Este acolo o chestie ciudata, un fel de monolit. O structura teribil de neobisnuita pentru o obiect cosmic atat de mic”, a declarat Aldrin. Cand a fost intrebat cine ar fi putut ridica o astfel de structura pe Phobos, Buzz dat un raspuns „filosofic”: „Considerati ca l-a pus Universul”.

Scott C. Waring afirmă că fotografia „este dovada că pe Phobos există, cu adevarat, o baza amenajata de civilizatii extraterestre, care au folosit satelitul Planetei rosii drept statie orbitala si care, posibil, ii controleaza chiar si astazi orbita si chiar viteza de deplasare”.

Phobos, al cărui nume vine din cuvântul grec pentru frică, este cel mai mare dintre cele două luni (sateliți) ale lui Marte și cel mai aproapiată de planetă. Phobos a fost descoperită de către astronomul american Asaph Hall pe 17 august 1877

Henry Madan (1838–1901) este cel care a sugerat ca Phobos și Deimos (greacă Δεῖμος – groază, teroare), celălalt satelit al lui Marte, descoperit tot de Asaph Hall, să fie numiți astfel ca referință la cartea a XV-a a Iliadei în care Ares, zeul războiului, invocă frica și groaza. Potrivit mitologiei grecești, Phobos și Deimos erau doi fii gemeni pe Ares i-a avut cu zeița Afrodita.

Suprafața sa prezintă un mare crater, numit Stickney după numele de familie al soției lui Asaph Hall, rezultatul unei ciocniri cu un alt obiect cosmic care ar fi putut să distrugă acest satelit.
Orbita este aproximativ circulară, cu raza de aproximativ 9377 km, respectiv mai puțin de 6000 km de suprafața marțiană, fiind satelitul cel mai apropiat de o planetă primară din tot sistemul solar.

Phobos arată acceiași față lui Marte, datorită forțelor de maree pe care planeta le exercită asupra satelitului.
Această forță determină apropierea progresivă a lui Phobos de Marte, ceea ce va determina în aproximativ 50-100 milioane de ani, atunci când raza orbitei va fi sub 7100 km, căderea satelitului pe suprafața marțiană sau dezintegrarea sa și formarea unui inel în jurul planetei.