Bitcoin, un nou record. Unde se va opri creșterea criptomonedei?

Data: 18/02/2021 | Autor: .

Bitcoin continuă să doboare record după record. Criptomoneda a atins joi, 18 februarie, un nou record, de 51.547 dolari, iar perspectivele zilei indică faptul că avansul nu se va opri aici. Potrivit datelor Binance, la ora 11.00, Bitcoin marca un avans de 2,3% față de ziua precedentă.

Creșterea spectaculoasă a Bitcoin vine pe fondul interesului în creștere al investitorilor pentru plasamente alternative, profitabile, la aur, acțiuni și imobiliare.

Criptomonedele sunt văzute de unii investitori drept una dintre principalele active de refugiu, precum aurul, la care se recurge adesea în perioadele de incertitudine economică.

Brain Estes, chief investment officer în cadrul fondului de investiţii Off the Chain Capital, spune că valoarea unei criptomonede poate atinge anul viitor pragul de 100.000 de dolari.

„În trecut, bitcoin-ul a crescut de zece, douăzeci sau de treizeci de ori într-un an. N-ar fi mare lucru să crească de cinci ori”, a declarat Estes, . El a declarat că valoarea criptomonedei ar putea ajunge la 288.000 de dolari până la sfârşitul lui 2021.

 Tom Fitzpatrick, analist în cadrul Citi, spune că moneda va creşte la 318.000 de dolari spre finalul anului 2021, citând cantitatea limitată, uşurinţa de mişcare de-a lungul graniţelor şi caracterul opac al monedei.

În schimb, Lennard Neo, şeful echipei de cercetare din cadrul Stack, un furnizor de index fund pe criptomonedă, se aşteaptă ca valoarea criptomonedei să depăşească 60.000 de dolari în următoarele 12 luni.

Microstrategy cumpără Bitcoin de 600 milioane de euro

MicroStrategy a anunțat marți că va cumpăra criptomonedă de 600 de milioane de euro, după ce va vinde o parte din obligațiunile convertibile pe care le deține.

Compania americană de soft și servicii cloud pentru analiza datelor deține deja bitcoin în valoare de 3,6 miliarde de dolari.

„Sunt mai multe motive pentru care bitcoin crește, dar ceea ce se remarcă în primul rând este tendința lansată de MicroStrategy și popularizată de Tesla: transferarea bilanțului în bitcoin pentru protecție împotriva inflației”, afirmă Nicholas Pelecanos, director tranzacționare la NEM, citat de Bloomberg.

Morgan Stanley a declarat ca detine 792,627 de actiuni ale MicroStrategy.

Compania are in prezent la peste 70k Bitcoin in trezoreria sa. „Aceasta investitie reflecta convingerea noastra ca Bitcoin, ca cea mai adoptata cryptomoneda din lume, este un depozit de valoare fiabil si un activ investitional atractiv, cu un potential de apreciere pe termen lung mai mare decat detinerea de numerar”, a declarat CEO-ul Michael J. Saylor.

Un alt exemplu este reprezentat de CEO-ul Twitter. Jack Dorsey considera ca criptomoneda va deveni intr-o zi „moneda unica” a lumii si ca va fi accesibila pentru milioane de oameni. Compania sa, Square, pariaza pe Bitcoin, cumparand 4.709 unitati.

Efectul Tesla

Săptămâna trecută, criptomoneda a crescut semnificativ după ce patronul Tesla, Elon Musk, a anunțat că va aloca 1,5 miliarde de dolari pentru achiziția de Bitcoin și a indicat că va începe să accepte plăți cu criptomonede.

Tesla a făcut investiția după ce și-a „actualizat politica de investiții” pentru a putea cumpăra mai multe feluri de active.

„Astfel, am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în cadrul noii politici”, a anunțat Tesla. „Mai mult, urmează în viitorul apropiat să începem să acceptăm Bitcoin ca formă de plată pentru produsele noastre, în baza legilor existente, întâi la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu după primire”.