BlackBerry incearca sa evite soarta Titanicului

Data: 17/07/2011 | Autor: .


 

Research in Motion, producatorul BlackBerry,  cauta cu disperare solutii pentru a evita soarta Nokia, celalalt gigant cu picioarele de lut ramas in urma in cursa infernala a tehnologiei. RIM a lansat o noua varianta, imbunatatita, a sistemului de operare si pregateste o noua generatie de smart-phone-uri.

Jim Balsilie, directorul executiv al Research in Motion, Jim Balsilie, a anuntat ca in urmatoarele luni, RIM va lansa sapte noi smartphone-uri care vor utiliza generatia a 6-a a sistemului de operare BlackBerry.

Nu a oferit mai multe detalii, insa presa americana speculeaza ca vom vedea, cu siguranta, o noua generatie de telefoane cu ecrane mari, posibil fara tastatura qwerty.

Cel mai probabil, cele sapte noi telefoane vor veni cu procesoare de 1 GHZ sau chiar mai puternice, cu cel putin 512 RAM si 16-32 GB. La capitolul soft, noile produse vor rula sistemul de operare BlackBerry 6. Disponibil pe BlackBerry Bold 9650 si BlackBerry Pearl 3G, noul sistem propune o grafica ceva mai simpla si un browser Webkit multitouch, aceeasi tehnologie ca cea din spatele browser-ului Safari de pe iPhone OS.

In noua versiune de soft, pictogramele, animatiile si tranzitiile au fost imbunatatite pentru a se apropia cat mai mult de programele rivalilor de la Apple cu iOS, Google cu al sau Android si Microsoft cu Windows Phone 7.

Prezentarea in detaliu a noului sistem de operare o puteti vedea in acest clip.

httpv://www.youtube.com/watch?v=plWOkI_Urwo

 

Va reusi RIM sa recastige terenul pierdut?

 

O intrebare  la care analistii spun ca raspunsul il vom afla odata cu lansarea noii generatii de telefoane. Daca acestea vor fi cel putin la fel de prietenoase ca produsele Apple sau Samsung, cu o promovare agresiva si un sistem de fidelizare eficient de tip cross-selling, BlackBerry poate reveni in prim-planul pietei.

Tableta BlackBerry PlayBook, lansata in aprilie, a primit multe recenzii bune, astfel ca RIM dovedeste ca poate sa se reinventeze.

„Era timpul ca ei sa demonstreze ca pot face ceva pentru noua platforma”, a declarat Michael Gartenberg, mobile analist la firma de cercetare Gartner.

„Acum este momentul cand platformele de anul trecut nu mai sunt destul de bune pentru anul acesta si RIM trebuie sa evolueze pentru a concura in mod eficient”.

In plus, pentru a reveni in prim-plan, Research in Motion trebuie sa faca ceva cu magazinul online. Are abia 35.000 de aplicatii in conditiile in care Apple are 425.000, iar Android Market 200.000.

Nu in ultimul rand, Research in Motion ar trebui sa umble la preturi. Produsele BlackBerry au devenit mult prea scumpe, fata de cele ale rivalilor asa ca, daca va dori sa reintre in joc, ar trebui sa isi ieftineasca telefoanele, asa cum au facut Apple, Samsung si ceilalti jucatori.