BMW Remote View 3D. O nouă opţiune pe viitoarea Serie 5

Data: 29/08/2016 | Autor: .

BMW Remote View 3DBMW pregăteşte lansarea noului Seria 5, iar printre facilităţile aduse de noul model se află şi o aplicaţie specială, BMW Remote View 3D, care permite şoferului să vadă, pe ecranul smartphone-ului, tot ce se întâmplă în jurul mașinii.

Aplicaţia BMW Remote View 3D este inclusă în suita BMW Connected, software-ul de asistenţă rutieră care va veni în standard pe noul model Seria 5.

Aplicaţia se va folosi de camerele video care ajută și la parcare şi va proiecta pe ecranul sistemului iDrive o imagine virtuală care prezintă automobilul de deasupra.

A șaptea generație a modelului Seria 5, botezat cu numele de cod G30, este așteptat să debuteze oficial cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Lansarea comercială ar urma să se facă la finele acestui an, începutul lui 2017, în funcție de piața pe care se va comercializa.

La capitolul design, noua Seria 5 va include noi soluţii precum calandrul dublu conectat cu blocurile optice faţă şi incizii amplasate după aripa faţă. Per general, silueta şi posteriorul îşi vor păstra proporţiile generaţiei curente, în timp ce substratul tehnic va fi unul cu totul special.

În construcţia noii generaţii BMW Seria 5 au fost utilizate pe larg materialele precum aluminiul şi fibra de carbon, ceea ce va ajuta la reducerea greutăţii cu până la 100 kg faţă de actuala generaţie şi sporirea rigidităţii caroseriei. Gama de motorizări nu va suferi schimbări prea mari, accentul fiind pus doar pe reducerea consumului şi emisiilor.

M5 va păstra, probabil, aceeași motorizare V8, de 4,4 litri, disponibilă și pe actuala generație. Diferența este că, spre deosebire de cei 560 CP și 680 Nm, vom întâlni minimum 600 CP (posibil 620 CP) şi 700 Nm.

Pe lângă propulsoarele pe benzină cu 4 şi 6 cilindri în linie şi puteri între 184 CP şi 450 CP, respectiv pe motorină, între 190 și 408 CP, noua Serie 5 ar putea include si un nou motor hibrid, Prima, 530e, complet electric, capabil de o autonomie de 35 km și o viteză maximă de 120 km/h.