Cameron reinventeaza cinematograful

Data: 22/09/2011 | Autor: .

Celebrul regizor James Cameron, autorul unor block-buster-uri precum Terminator, Aliens si Avatar, lucreaza la o tehnologie care va permite difuzarea productiilor cinematografice in 60 fps (frameuri pe secunda).

In prezent, filmele sunt redate la 24fps. Singurul film care a depasit, pana in prezent, acest standard, este The Hobbit, al regizorului Peter Jackson, care este redat la 48fps. Cu cat rata este mai mare, cu atat imaginile sunt mai clare, mai reale.

Potrivit Slashfilm, Cameron vrea ca, pana la finele anului, sa dezvolte la CinemaCon primele proiectoare digitale la 60fps. “Cred ca noua tehnologie va face filmele 3D mai bune. Cred ca transformarile proiectoarelor pot fi facute printr-un upgrade de software. Nu vor trebui schimbate lampa si lentilele”, a declarat Cameron.

“Lucram in continuare la proiectul FX si se scriu, in acest moment, liniile de soft. Trebuie, pe de alta parte, sa gasim o varianta cat mai ieftina, pentru ca nu te poti astepta ca lumea sa adopte acest standard fara un cost optim”, a mai spus regizorul.

httpv://www.youtube.com/watch?v=WSgNW26u130