Ce alimente sunt sanatoase şi care sunt adevărate bombe!

Jurnaliştii de la New York Times au dat publicităţii un infografic în care prezintă, extrem de sugestiv, ce alimente sunt sanatoase şi care sunt cele care constituie adevărate bombe calorice şi nu numai, relatează GadgetReport.ro

Ce alimente sunt sanatoase şi care sunt adevărate bombe!

 

 

 

 

Infograficul a fost realizat pe baza datelor Societăţii Americane pentru Nutriţie (American Society for Nutrition ) şi cuprind cele mai populare alimente vândute în supermarketurile din SUA.

Datele au fost combinate cu cele adunate de o firmă de consultanţă, Morning Consult, care a realizat un studiu privind percepţia americanilor despre calitatea alimentelor de pe piaţă.

Rezultatele arată, în esenţă, că cele mai sănătoase alimente, în percepţia generală, ar fi legumele, iar la polul opus se află produsele fast-food.

Merele, portocalele, uleiul de măsline, spanacul, humusul, puiul, curcanul, alunele – aceste alimente sunt sănătoase, cel puţin în percepţia publică. Pe de altă parte, băuturile de tip cola, cartofii prăjiţi, cookies-urile, îngheţata şi şunca se află pe lista celor care n-ar fi prea bune pentru sănătate, fiind considerate hipercalorice”, au declarat autorii studiului.

Mai multe detalii despre ce alimente sunt sanatoase, aflaţi de pe New York Times.