Ce misiune importantă va avea rover-ul Puli pe Lună?

Data: 20/02/2021 | Autor: .

rover-ul Puli

Puli Space Technologies, o companie din Ungaria, a dezvoltat un rover special, în miniatură, pe care îl va trimite pe Lună. Rover-ul Puli a primit acest nume cel puțin original de la o  rasă de câini maghiară.

Misiunea rover-ului Puli va fi de a se alătura căutării de apă de pe Lună, relatează Gadgets 360. Dispozitivul cântăreşte mai puţin decât o pungă de zahăr.

Rover-ul Puli este o platformă low-cost, concepută pentru a transporta diverse lucruri și concepută să ajute la identificarea hidrogenului pe suprafața Lunii. Are o greutate de 400 de grame.

Ce au descoperit chinezii pe Lună? Misiunea din ”Mons Rümker”

Compania din Budapesta a fost sprijinită financiar de NASA pentru dezvoltarea rover-ului Puli, care a fost testat în Maroc şi Hawaii, pe suprafeţe similare cu cea de pe Lună. Poate fi pregătit pentru a ajunge pe Lună anul viitor.

Imagini pentru puli rover

„Este capabil să compare diferite niveluri de radiație, pentru a găsi apă”, a spus Matyas Hazadi, şeful departamentului de inginerie al Puli Space Technologies, compania care a produs rover-ul şi care are sediul la Budapesta.

NASA a confirmat anul trecut existenţa apei pe Lună, care, prin urmare, poate fi o potenţială sursă de combustibil pentru rachete, rehidratare şi oxigen.

NASA pregătește o nouă misiune pe Lună

NASA pregătește o nouă misiune pe Lună, urmând să trimită o rachetă către polul sud al satelitului natural al Pământului în 2024. Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat – unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos.

NASA a botezat noul program lunar după zeița greacă Artemis, sora geamănă a zeului Apollo. În 2024 ar urma să ajungă pe Lună primul echipaj, format dintr-un bărbat și o femeie.

Șeful NASA, Jim Bridenstine, a declarat, în cadrul unei prezentări cu grupul de analiză a explorării lunare al NASA, că agenția este deschisă către un loc mai ecuatorial pentru aselenizarea din 2024, o etapă cheie în programul Artemis al NASA de explorare lunară cu echipaj.

Potrivit Space.com, aceasta ar fi o schimbare importantă pentru NASA, care a subliniat de mult că prima aterizare lunară cu echipaj de după zilele Apollo ar urma să se apropie de polul sud, unde există gheață în craterele umbrite permanent.

„Pentru a fi clar: mergem la polul sud”, a spus Bridenstine în timpul unei teleconferințe.

Pentru aceasta, NASA are nevoie de un buget mai mare. Într-adevăr, bugetului federal al Casei Albe din 2021 alocă aproximativ 3,2 miliarde de dolari pentru munca de aselenizare cu echipaj, dintr-un buget total propus de NASA de 25,2 miliarde de dolari.

Astronauții care vor ajunge pe Lună în 2024 vor face acest lucru la bordul unui lander privat – unul construit de SpaceX, Dynetics sau Blue Origin condusă de Jeff Bezos. În aprilie a acestui an, NASA a acordat acestor trei grupuri un total de 967 de milioane de dolari, care acoperă o muncă de 10 luni pentru conceptele lor.

Au descoperit astronauții NASA un OZN pe Lună?

Valiza cinetica – cum ar putea arata o geanta de voiaj in 2015