Ce trebuie sa faci daca ti se fura telefonul sau tableta

Data: 20/02/2014 | Autor: .

telefonroamingDaca ai ramas fara telefon sau tableta, exista cateva solutii sa le gasesti. Acestea va pot ajuta sa blocati dispozitivul, sa-l localizati si sa stergeti datele de pe el.

Daca vi s-a furat telefonul, contactati imediat operatorul pentru ca numarul sa fie blocat. Actionand imediat puteti evita chiar cheltuieli de sute de lei cauzate de convorbiri facute in cine stie ce tara indepartata.

Schimbati rapid de pe un alt terminal sau de un PC parolele aplicatiilor esentiale precum e-mail sau retele sociale.

Inca de la achizitionarea telefonului asigurati-va ca aveti notat codul IMEI care este format din 15 cifre si este un CNP al telefonului, Codul este trecut pe factura, baterie si cutie sau poate fi aflat tastand *#06# pe telefon.

Codul IMEI este esential fiindca trebuie comunicat Politiei, in caz ca telefonul este furat sau pierdut, iar politia face demersuri la operatorul de telefonie si poate localiza si recupera telefonul.

Expertii de la Bitdefender, citati de Hotnews, prezinta si cateva sfaturi despre masurile de prevenire pe care este esential sa vi le luati ca sa nu ramaneti fara telefon sau tableta.

In primul rand, este esential sa aveti setata o parola de deblocare a ecranului pentru a impiedica persoanele neautorizate sa obtina acces la telefon.

Faceti la intervale regulate un back-up complet al datelor de pe telefon, astfel ca pierderea sau furtul sa nu insemne si ca ati ramas definitiv fara ele.

Stergeti pe cat posibil fotografiile compromitatoare si nu salvati fisiere numite „Parole” in care sa aveti toate „cheile” de intrare pe e-mail, diverse site-uri sau pe aplicatia de internet-banking.

Este recomandata, totodata, instalarea unei aplicatii prin care telefonul poate fi controlat de la distanta. Pentru iPhone, foarte cunoscuta este aplicatia Find my iPhone, iar pentru Android aveti Google Device Manager (Manager de dispozitiv).

Localizarea de la distanta este insa posibila doar daca telefonul este online. Daca telefonul pierdut/furat ajunge conectat la internet, proprietarul poate de la distanta sa porneasca la nivel maxim soneria timp de cinci minute dar poate si sa stearga toate datele.

Exista pe Google Play o serie de aplicatii care permit blocarea telefonului de la distanta printr-un SMS ce contine parola cunoscuta doar de proprietar. Tot prin SMS poate fi pornita soneria si camera foto si pot fi sterse date de pe SD card, iar proprietarul poate fi notificat prin SMS daca hotul schimba SIM-ul.

5 comentarii

  • 31/03/2014, 03:28 HAGAOAGA says : raspunde

    DA

  • 21/02/2014, 20:51 edy says : raspunde

    Politia nu se deranjeaza. Este o mare minciuna! Dupa un an e la furtul unui telefon mobil (am comunicat si codul IMEI, am prezentat si factura), nici macar nu am primit un raspuns scris, asa cum ii obliga legea. Nu mai induceti lumea in eroare cu ce face politia! Si nu se pune problema fondurilor, ci a bunului simt si a interesului…Nu ai nevoie de bani sa ceri localizarea unui aparat in functie de IMEI. Iar milioanele de euro aruncati pe geam in diferite echipamente de interceptare sunt!

  • 21/02/2014, 14:35 stan says : raspunde

    Din pacate politia nu mai face nimic in cazul telefoanelor furate din lipsa de fonduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.