Americanii scot un timbru cu chipul legendarului Steve Jobs (VIDEO)

Data: 21/02/2014 | Autor: .

timbru steve jobsOmul care a revolutionat lumea tehnologiei, Steve Jobs, va fi imortalizat pe un timbru ce va fi lansat de autoritatile americane in 2015.

Potrivit The Washington Post,  timbrul cu Steve Jobs va fi lansat de US Postal Service intr-o editie limitata, in seria “In design”.

Pentru moment nu a fost stabilita fotografia care va fi publicata pe timbrul memorial.

De o astfel de onoare au mai avut parte, in trecut, printre altii, Johnny Carson, gazda celebrului Tonight Show  si legendarii cantareti Elvis Presley si James Brown.

Povestea lui Steve Jobs

Jobs s-a nascut la San Francisco la 24 februarie 1955. In 1976 a infiintat compania Apple intr-un garaj, impreuna cu Steve Wozniak. Iar de atunci a revolutionat industria.

A lansat, de-a lungul anilor, o serie de produse ce au rescris standardele, de la calculatorul iMac, la iPod, tableta iPad sau telefonul iPhone.

Pe fondul vanzarilor spectaculoase, Apple a ajuns cea mai importanta si profitabila companie de tehnologie din lume.

Insa Steve Jobs a platit pretul necrutator al succesului. Prea putin atent la starea de sanatate, s-a concentrat pe munca si, atunci cand, in 2004, a fost diagnosticat cu cancer de pancreas, in loc sa se trateze, a continuat sa lucreze intr-un ritm infernal.

Abia in 2009, a suferit un transplant de ficat. Cu toate acestea, boala a recidivat. Aflat in concediu medical din ianuarie, Steve Jobs si-a anuntat demisia din postul de director general pe 24 august, cedand conducerea adjunctului sau Tim Cook.

De atunci, vestile despre starea sa de sanatate au fost tot mai ingrijoratoare. Jobs n-a mai putut lupta cu boala, iar in cele din urma a cedat.

Intr-un discurs sustinut in fata studentilor de la Stanford University in data de 12 iunie 2005, Steve afirma: “Cand aveam 17 ani, am citit ceva care suna in felul urmator: ”Daca traiesti in fiecare zi ca si cand ar fi ultima, intr-o zi sigur vei avea dreptate”. Acest lucru m-a impresionat si, de atunci, in ultimii 33 de ani, m-am privit in oglinda si m-am intrebat: Daca asta ar fi ultima zi a mea, as face ceea ce voiam sa fac azi? Si de fiecare data cand raspunsul era de prea multe ori , stiam ca e nevoie de o schimbare.

Sa tin minte ca voi muri a fost cea mai importanta unealta pe care am avut-o ca sa iau marile decizii in viata. Pentru ca aproape totul – toate asteptarile externe, toata mandria, toata rusinea si frica de esec – toate dispar in fata mortii, lasand doar ceea ce este important cu adevarat. Sa tii minte ca vei muri e cel mai bun mod de a evita capcana de a te gandi ca ai ceva de pierdut. Esti deja dezbracat. Nu exista niciun motiv sa nu iti urmezi inima”

Steve Jobs a trecut in nefiinta insa povestea vietii sale va ramane vie in memoria colectiva.