China se transformă în „Black Mirror”. Armata de câini roboţi

Data: 27/10/2022 | Autor: .

câini roboţi

China prezintă o nouă ofertă terifiantă din partea unuia dintre contractorii săi militari privați – un câine robot cu o mitralieră care poate fi transportat cu ajutorul unei drone.

Kestrel Defense Blood-Wing, un cont de socializare asociat unui contractor militar privat chinez, a făcut o postare pe platforma chineză Weibo, asemănătoare cu Twitter, pe 3 octombrie. Videoclipul arată o dronă de mari dimensiuni care transportă un câine robot montat pe o armă.

Videoclipul arată cum câinele se ridică în picioare și se deplasează pe acoperiș.

„Câinii de război coboară din cer!”, se arată în postarea de pe Weibo a lui Kestrel. „Dronele de mare capacitate pot livra câini de luptă, pentru a fi introduși direct în spatele liniilor inamice și pentru a lansa atacuri surpriză asupra verigilor slabe. De asemenea, pot fi plasați pe acoperișuri și pot lucra cu trupele de la sol pentru a ambusca inamicii din interiorul clădirilor.”

Câinele pare desprins din serialul „Black Mirror” de la Netflix – amintind de un episod din cel de-al patrulea sezon, „Metalhead”, în care o femeie încearcă să fugă de câinii roboți ucigași.

Roboții Boston Dynamics, puși la muncă în depozite

Acesta nu este primul clip al lui Kestrel cu câini roboți. În august, compania a testat și un câine robot care putea transporta un lansator de muniții.

Și SUA a găsit o modalitate de a pune arme pe câini roboți. Ghost Robotics, de exemplu, a prezentat un robot echipat cu arme în octombrie 2021.

Câinii roboți – fără arme atașate – au fost, de asemenea, utilizați de Departamentul de Poliție din New York în aprilie 2021. Utilizarea Digidog, o ofertă de la Boston Dynamics, a fost încheiată în mai 2021 după reacții negative din partea publicului.

Cu toate acestea, China pare să aibă o adevărată înclinație pentru câinii roboți. La expoziția de roboți a țării din august, zeci de câini roboți au fost văzuți făcând un dans de grup, cu multe salturi și mișcări de labe.

Câinii roboți au fost văzuți, de asemenea, umblând pe străzile din Shanghai în timpul închiderii orașului COVID-19 în martie. Un câine purta un difuzor pe spate în timp ce își croia drum printr-un cartier și transmitea instrucțiuni legate de restricţii.

Oamenii, înlocuiți de roboți. Boston Dynamics lansează primii roboți lucrativi