Chinezii au construit prima clădire printată la imprimantă 3D (VIDEO)

Data: 23/01/2015 | Autor: .

Winsun-620x350

Chinezii au inaugurat prima clădire construită la imprimantă! Este vorba de un complex de apartamente la a cărui structură şi pereţi s-au folosit exclusiv componente imprimate 3D.

Compania WinSun din China a construit în parcul industrial Suzhou o clădire de apartamente pe 5 niveluri, de peste 1.100 de metri patrati, folosind exclusiv componente imprimate 3D, ranforsate cu oţel.

Constructorii au folosit un ciment special cu uscare rapidă, într-o structură de tip zig-zag, care confera o rezistenta sporita si garanteaza o economie de material de pana la 60 la suta.

În plus, timpul de construcţie a fost mai mic cu până la 70 la sută, iar întreaga clădire a costat numai 161.000 de dolari, cu 80 la sută mai puţin decât una la care s-ar fi folosit materiale clasice.

Detalii dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Emisiunea Gadget Show este difuzată la Realitatea TV de luni până vineri, în programul matinal Dimineaţa de Ştiri şi în emisiunea Newsroom, în intervalul 16-17.