CNN: Planeta se încinge! Clima a scăpat de sub control?

Data: 29/08/2022 | Autor: .

Planeta se încinge, la propriu, temperatura medie globală crescând, în ultimii ani, cu 1,2 grade Celsius. Pare puțin, dar acest fenomen este cel care a adus temperaturi de peste 40 de grade, constant, în această vară.

O analiză a World Weather Attribution (WWA), citată de CNN, cu privire la valul de căldură care a adus temperaturi istorice în Marea Britanie indică o probabilitate de 10 ori mai mare ca fenomenul să fie o consecință a activităților umane.

„În Europa și în alte părți ale lumii, vedem din ce în ce mai multe valuri de căldură record, care provoacă temperaturi extreme care au devenit mai calde mai rapid decât arată ​​majoritatea modelelor climatice”, a declarat Friederike Otto de la Institutul Grantham pentru Schimbări Climatice de la Imperial College London, care conduce proiectul WWA.

Potrivit experților, lumea s-a încălzit deja în medie, cu 1,2 grade Celsius, iar climatologii avertizează că oamenii trebuie să încerce să mențină încălzirea la 1,5 grade pentru a evita situațiile critice acolo unde ecosisteme s-ar putea dezechilibra iar posibilitatea de a-și reveni ar fi redusă.

Cum să cumpar un calorifer! Diferența între cele din fontă, aluminiu și oțel

„În timp ce modelele estimează că emisiile de gaze cu efect de seră au crescut temperaturile în acest val de căldură cu 2 grade C, înregistrările meteorologice istorice indică faptul că valul de căldură ar fi adus cu 4 grade mai puțin într-o lume care nu ar fi fost încălzită prin activitățile umane”, a comunicat WWA într-un comunicat de presă.

Pământul își pierde lumina, devenind mai întunecat! Efectele pot fi devastatoare

„Acest lucru sugerează că modelele subestimează impactul real al schimbărilor climatice cauzate de om asupra temperaturilor ridicate din Marea Britanie și din alte părți ale Europei de Vest. De asemenea, înseamnă că rezultatele analizei sunt conservatoare și că schimbările climatice probabil au crescut frecvența fenomenului, cu mai mult decât factorul 10 estimat de studi.”, afirmă cercetătorii WWA.

Potrivit experților, „temperaturile peste 40 C vor apărea din nou, posibil în următorii câțiva ani și foarte probabil în următoarele câteva decenii. Numai prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră putem reduce riscurile ca astfel de fenomene extreme să devină din ce în ce mai frecvente’’.

Avertisment tulburător: Pământul se îndreaptă spre cea de-a 6-a extincție în masă!