Comoara lui Hitler, descoperită! Misterul de pe submarinul U-boat

Data: 28/10/2021 | Autor: .

Comoara lui Hitler, descoperită! Misterul de pe submarinul U-boat

”Aceasta este descoperirea unei vieți și ea o depășește pe cea a lui Tutankhamon și orice altceva. Nimeni nu va găsi nimic mai bun decât asta. A dispărut acum 72 de ani”. Sunt cuvintele renumitului vânător de comori Roger Miklos, cel care a localizat comoara lui Hitler.

În anul capitulării Germaniei naziste, un submarin din clasa U-boat, plin cu aur și nenumărate obiecte de mare valoare jefuite de nemți, lua drumul Americii de Sud. Comoara lui Hitler avea să ajungă, însă, pe fundul oceanului, fiind scufundată din motive necunoscute.

Încă de acum 40 de ani, Roger Miklos afirma că a găsit locul naufragiului, undeva lângă coasta insulei Turks and Caicos.

WW2: How did Britain hide its treasure from the Nazis? - BBC Teach

Acum, pe urmele lui Roger Miklos a plecat o echipă a canalului de televiziune History Channel din Statele Unite, care a trimis experți pe fundul Oceanului Atlantic, pentru a descoperi submarinul nazist scufundat de americani, în urmă cu peste 70 de ani.

Miklos nu a dezvăluit niciodată locul unde se găsea presupusa sa descoperire, dar regretatul explorator a lăsat la moartea sa din 2018, un depozit cu documente secrete, cu privire la locul unde se află submarinul nazist, pe fundul oceanului.

Patru tehnologii secrete naziste, folosite în prezent de americani

În imaginile de arhivă, el spune: ”Aceasta este descoperirea unei vieți și ea o depășește pe cea a lui Tutankhamon și orice altceva. Nimeni nu va găsi nimic mai bun decât asta. Sunt tone de aur, diamante, opere de artă și alte bunuri extrem de rare a căror valoare depășește 100 miliarde de dolari”.

Aceste mărturisiri apar în documentarul televiziunii History din SUA, în noua serie din ”History’s Greatest Mysteries”. În film sunt prezentate imagini în care scafandrul și exploratorul Mike Fletcher conduce ancheta de descoperire a submarinului nazist, pierdut în istorie.

Acesta a primit de la familia lui Miklos, documentele deținute de căutătorul de comori, privind submarinul dispărut în urmă cu peste șapte decenii. Trebuie menționat faptul că niciuna dintre flotele secrete de submarine naziste nu a fost găsită niciodată, până când Miklos a anunțat descoperirea în 1981.

Patru tehnologii secrete naziste, folosite în prezent de americani

Documentarul va fi difuzat de History Channel, în cadrul noului sezon al seriei ”History’s Greatest Mysteries”, el fiind narat de actorul și regizorul Laurence Fishburne, potrivit Express.

Căutările din apropierea coastelor insulei Turks and Caicos a echipei History au început anul trecut, dar ele au fost perturbate de pandemia de COVID-19.

The Secret Room, the Nazi Artifacts and an Argentine Mystery - The New York  Times

Programul spatial nazist: 8 tehnologii germane care au uimit aliații