Patru tehnologii secrete naziste, folosite în prezent de americani

Data: 11/12/2017 | Autor: .

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, naziştii au dezvoltat o serie de tehnologii militare secrete care şi acum, la aproape 80 de ani distanţă, sunt încă de actualitate. Bombardierele invizibile, roboţii de luptă şi rachetele ghidate au fost inventate de savanţii germani pentru Reich-ul de 1000 de ani. Adepţii teoriilor SF afirmă că naziştii ar fi fost îndrumaţi de extratereştri, relatează GadgetReport.ro

Într-o perioadă în care cele mai multe armate din lume foloseau încă tactici de război demne de Ev Mediu, se foloseau încă de călăreţi, iar infanteriştii erau baza, naziştii lui Adolf Hitler lansau, pe bandă rulantă, tehnologii care făceau ravagii.

GadgetReport.ro vă prezintă patru dintre tehnologiile secrete naziste care, la vremea lor, păreau desprinse din filmele SF. Ulterior au fost adoptate de principalele forţe militare ale lumii, SUA şi Uniunea Sovietică.

BOMBARDIERUL INVIZIBIL

Horten Ho 229 a fost primul bombardier invizibil din lume. Proiectat de Reimar și Walter Horten și construit de Gothaer Waggonfabrik spre sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, avionul cu aripă Delta era propulsat de două motoare turbo şi putea zbura la 15.000 de metri altitudine, cu o viteză de 965 km/oră.
Avionul putea transporta aproape 1000 de kilograme de arme, bombe şi rachete, fiind, de departe, cel mai avansat aparat de zbor din istorie.
Construit sub atenta supraveghere a lui Hermann Göring, Horten Ho 229 a zburat pentru prima dată în 1944.
Acest avion din categoria „aripilor zburătoare”, a fost de asemenea, primul avion militar stealth din istorie.
După acest avion s-a inspirat construcția avioanelor militare F 117 Nighthawk, și Northrop Grumman B-2 Spirit .

RACHETELE GHIDATE

În septembrie 1943, două rachete Fritz X erau lansate pentru prima dată împotriva unei ţinte. 1255 de oameni de pe nava de război italiană Roma, printre care şi amiralul Carlo Bergamini, îşi pierdeau viaţa.

Era prima confirmare a existenţei rachetelor teleghidate construite de nazişti. Fritz X putea căra peste 1500 de kilograme de explozibil şi era ghidată prin radio către ţintă.

Din fericire, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, naziştii n-au reuşit să lanseze decât câteva astfel de rachete.

După război, tehnologia a fost preluată de americani şi ruşi, care au construit o varietate de rachete inteligente. Cele din prezent sunt capabile să zboare cu viteze supersonice şi să ocolească singure obstacolele, în drumul spre ţintă.

ROBOŢII DE LUPTĂ

O altă tehnologie pe care naziştii au testat-o în timpul celui e-al Doilea Război Mondial. Potrivit istoricilor, nemţii ar fi construit peste 7000 de dispozitive electrice teleghidate, în fapt nişte mine cu şenile, programate să-şi atingă ţintele în orice condiţii de teren. Roboţii de luptă, botezaţi Goliath, puteau transporta până la 99 de kilograme de exploziv la ţintă.

Echivalentul modern este reprezentat de UGV-urile ( Unmanned Ground Vehicles) folosite de Armata SUA şi folosite în cadrul proiectului SARGE. Este vorba de o serie de vehicule cu patru roţi, capabile să se descurce pe orice tip de teren.

RACHETELE INTERCONTINENTALE

Cine nu a auzit de V2. Temutele V2, Vergeltungswaffe 2 – „Arma Răzbunării 2”, au fost primele rachete balistice cu rază lungă de acţiune. Naziştii le-au folosit intensiv în timpul războiului. Peste 3000 de V2 au fost lansate de Wehrmacht deasupra Londrei, Antwerp-ului şi Liège-ului.

Rachetele aveau o rază de acțiune de 400 de kilometri și se deplasau cu viteză supersonică. Distrugerile pe care le provocau erau imense.

La fabricarea rachetelor lucrau ingineri și specialiști cu înaltă calificare, aparținând celor aproape 20 de firme germane ce produceau echipamente, piese, subansamble, motoare, etc, ce intrau în componența V-2 precum: AEG, Askania, BMW, Demag, Heinkel, Junkers, Ruhrstahl, Telefunken, Walther etc.

Specialiștii erau organizați în grupuri numite „Kommando” ocupându-se de diferite ateliere de producție și realizare a rachetelor V-2.

Racheta, propulsată cu propergol lichid, a fost primul obiect construit de om care a efectuat un zbor suborbital.

V2 este strămoșul tuturor rachetelor moderne, inclusiv al celor folosite în cadrul programelor spațiale ale Statelor Unite și fostei Uniuni Sovietice. În perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, guvernul american, cel sovietic și cel britanic au obținut acces atât la schițele tehnice ale V-2, cât și la oamenii de știință germani care au fost însărcinați cu crearea rachetelor, prin Operațiunea Paperclip, Operațiunea Osoaviahim și respectiv, Operațiunea Backfire.

Echivalentul modern este reprezentat de rachetele balistice intercontinentale (ICBM), aflate în arsenalul tuturor marilor puteri militare. Acestea au o rază de acţiune de peste 5500 de kilometri, fiind lansate de la sol, dar şi din submarine, nave de luptă şi avioane.

Patru tehnologii secrete naziste, folosite în prezent de americani – un material realizat de GadgetReport.ro