Vrei să scapi de oboseală? Cele cinci sfaturi pe care trebuie să le urmezi

Data: 19/07/2018 | Autor: .

Vrei să scapi de oboseală? Cele cinci sfaturi pe care trebuie să le urmeziTe simţi obosit/ă, n-ai chef de nimic, îţi vine să îţi iei câmpii? Medicii spun că oboseala cronică este o boală ascunsă de care suferă multă lume. De aceea trebuie să avem foarte mare grijă cât timp ne petrecem la serviciu. Ei insistă pe ideea că, fără să ne relaxăm, riscăm să ne îmbolnăvim, cu consecinţe pe termen lung!

Primul sfat şi cel mai important, este să te odihneşti. Un episod de somn de 8 ore, măcar în weekend, este absolut esenţial pentru corpul uman care face eforturi să se adapteze fluctuaţiilor vremii.

Treci la masă! Mănâncă bine, sănătos, regulat. Vitaminele sunt esenţiale, la fel şi proteinele. Aşa că o friptură bună, o salată de roşii sau de castraveţi, un pahar de lapte sau iaurt nu trebuie să lipsească în această perioadă din alimentaţie.

Dacă te simţi obosit din cauza vremii schimbătoare, încearcă să iei nişte vitamine. Iar vitamina C este cea mai importantă. O găseşti în diverse formule, în farmacii. N-ar strica şi o combinaţie plină de energie – stoarce nişte lămâi într-o cană alături de două-trei portocale şi dacă o să bei sucul, îţi garantăm că vei simţi efectele pozitive.

Sportul înseamnă sănătate! Dacă vrei să scapi de oboseala cronică, de stres şi de nervi, mergi la sală, trage de fiare, aleargă, bate mingea. Indiferent ce faci, încearcă să te mişti cât mai mult, să consumi energie, să transpiri şi să îţi menţii tonusul fizic la un nivel ridicat.

Ieşi la aer curat! Stai o zi întreagă la birou, la aerul condiţionat? Ieşi cât mai des şi ia o porţie de aer curat. Plimbările pe jos în această perioadă sunt absolut esenţiale.

Îmbracă-te cu mai multă atenţie. Confortul personal este esenţial pentru a trece cu bine peste temperaturile fluctuante din această perioadă.