Un concept INCREDIBIL. Inventia care transforma LUMEA intr-un urias TOUCHSCREEN (VIDEO)

Data: 25/05/2014 | Autor: .

thermal-touch-

O companie germană pune la cale o adevărată revoluţie în domeniul tehnologiei. Lucrează la un dispozitiv, “Thermal Touch”,care promite să transforme lumea într-un spaţiu virtual, în care informaţiile vor fi disponibile la un simplu click.

Tehnologia dezvoltată de Metaio se bazeaza pe amprenta termală pe care o lasam pe orice obiect pe care il atingem.

Cu ajutorul unor ochelari in genul Google Glass sau a altor dispozitive dotate cu o camera termala speciala, vom putea vedea obiectele din fata noastra sub forma unor holograme.

Atunci cand le vom atinge, se va declansa o interfata similara celei de pe calculator, de unde vom putea selecta diverse optiuni.

Vom putea afla, astfel, tot felul de informatii despre ceea ce se afla in fata ochilor intr-un mod virtual, dar natural prin exprimare.

O astfel de tehnologie incearca sa dezvolte si Google, cu ai sai ochelari Google Glass, insa din clipul video de prezentare, pe care il puteti vedea mai jos, inventia celor de la Metaio pare mult mai naturala.

“Principala diferenta a Thermal Touch fata de celelalte tehnologii care vizeaza transformarea mediului real intr-unul virtual este ca noi ne bazam pe camera termala, pe analiza amprentei generata de corpul uman”, afirma dr. Thomas Alt, CEO si fondatorul Metaio.

“Noi credem ca aceasta amprenta este cea mai fidela exprimare a intentiilor noastre, spre deosebire de senzorii de proximitate care pot genera informatii contradictorii”, a mai spus acesta.

Tehnologia Thermal Touch este inca in faza de dezvoltare, expertii de la Metaio estimand ca vom avea o exprimare la nivel comercial cel mai devreme in urmatorii cinci ani.