Copacii umblători din Ecuador. Se deplasează 20 de metri în fiecare an

Data: 30/12/2017 | Autor: .

copacii umblători copacii-umblători

O specie de arbori din Ecuador, Socratea exorrhiza, face senzaţie în lumea ştiinţifică, existând rapoarte că aceşti copaci se deplasează periodic în pădure, graţie rădăcinilor aflate la suprafaţă, relatează GadgetReport.ro

Potrivit jurnalistului Karl Gruber, de la BBC, copacii umblători merg în medie 20 de metri în fiecare an, în căutarea unor locuri mai bune în pădure. Copacii s-ar deplasa prin formarea unor noi rădăcini.

copacii umblători copacii-umblători-2Nu toată lumea crede însă în această teorie. Potrivit biologului Gerardo Avalos, Socratea exorrhiza formează rădăcini la suprafaţă, însă senzaţia de mişcare poate fi pusă exclusiv pe seama alunecărilor de teren şi nu a deplasării acestora.

Biologul a prezentat încă din 2005 un studiu ştiinţific care vine să-i susţină teoria.

„Datele mele demonstrează că ideea copacilor umblători este doar un mit”, a declarat Gerardo Avalos pentru Live Science.

Potrivit acestuia, mitul copacilor umblători este întreţinut de agenţiile de turism pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori în Rezervaţia Biosferei Sumaco, protejată de UNESCO şi aflată la 100 de kilometri sud-est de capitala Quito.

Become a Patron!
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.