Cum arată Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo din lume

Data: 19/05/2016 | Autor: .

Cum arată Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo din lume

Un avion Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo a companiei Airbus şi una dintre cele mai mari din lume, a făcut miercuri o escală la Bucureşti, pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni).

Avionul, care este operat de compania Airbus Transport International, a venit in Romania dinspre Turcia şi, după alimentare, a plecat spre Germania.

airbus beluga„Este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă sau pe un aeroport din România. A venit doar câteva ore, cât să ne bucurăm noi de prezenţa lui. Diametrul fuselajului este foarte mare tocmai pentru a putea transporta obiecte voluminoase şi mai ales alte fuselaje”, a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

Avionul Airbus A300-600ST (Super Transporter), considerat cel mai mare avion de transport din lume operational in prezent, este o versiune a avionului de pasageri A300-600 modificata pentru a transporta marfuri de dimensiuni foarte mari sau chiar alte avioane.

Producţia acestui tip de avion a început în anul 1994, fiind fabricate cinci aparate care au fost supranumite Beluga, după numele unei balene mari. Toate sunt operate de Airbus Transport International, filiala a grupului Airbus.

Un nou tip de avion Airbus Beluga XL, construit pe platforma Airbus A330, va intra în uz în anul 2020.