Cum arată Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo din lume

Data: 19/05/2016 | Autor: .

Cum arată Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo din lume

Un avion Airbus Beluga, cea mai mare aeronavă cargo a companiei Airbus şi una dintre cele mai mari din lume, a făcut miercuri o escală la Bucureşti, pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni).

Avionul, care este operat de compania Airbus Transport International, a venit in Romania dinspre Turcia şi, după alimentare, a plecat spre Germania.

airbus beluga„Este unul dintre cele mai mari avioane care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă sau pe un aeroport din România. A venit doar câteva ore, cât să ne bucurăm noi de prezenţa lui. Diametrul fuselajului este foarte mare tocmai pentru a putea transporta obiecte voluminoase şi mai ales alte fuselaje”, a declarat Valentin Iordache, director de comunicare al Aeroportului Henri Coandă.

Avionul Airbus A300-600ST (Super Transporter), considerat cel mai mare avion de transport din lume operational in prezent, este o versiune a avionului de pasageri A300-600 modificata pentru a transporta marfuri de dimensiuni foarte mari sau chiar alte avioane.

Producţia acestui tip de avion a început în anul 1994, fiind fabricate cinci aparate care au fost supranumite Beluga, după numele unei balene mari. Toate sunt operate de Airbus Transport International, filiala a grupului Airbus.

Un nou tip de avion Airbus Beluga XL, construit pe platforma Airbus A330, va intra în uz în anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.