Cum arată cea mai lungă mașină din lume

Data: 22/03/2022 | Autor: .

Cum arată cea mai lungă mașină din lume

Americanul Michael Dezer a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă mașină din lume. Mașina poate transporta peste 75 de persoane, are 26 de roți și poate fi condusă din ambele capete.

Daily Mail relatează că mașina, botezată ”Visul american”, are 30,54 de metri lungime și dispune de jacuzzi, un teren de minigolf, heliport, televizoare, frigider și chiar o piscină.

Mașina, construită în 1986 în Burbank, California, măsura inițial 18,28 metri, de Jay Ohrberg. Acesta a extins-o, doborând propriul record mondial de lungime, care a fost înscris în Guiness World Record.

Masina are inclusiv o piscina

”Visul american” a lui Ohrberg a fost readusă la viață de Michael Dezer, care a achiziționat-o de pe eBay, după ce fostul proprietar o abandonase în spatele unui depozit din New Jersey, unde ani de zile a stat într-o stare de paragină.

cea mai lungă mașină din lume

Dezer a restaurant-o, iar pe 1 martie 2022, limuzina a fost recunoscută oficial de către Guinness World Record, doborându-și vechiul record, după ce a fost mărită cu mai mulți centimetri.

Masina are si loc de aterizare pentru elicoptere

Restaurarea mașinii a durat peste 3 ani și  a costat peste 250.000 de dolari. ”A fost foarte greu să descoperim o capotă Oldsmobile Vista Cruiser de vânzare, dar s-a întâmplat să găsim pe cineva care avea acoperișul tăiat și depozitat timp de 30 de ani și era dispus să se despartă de el”, a declarat proprietarul.

Fresco XL. Maşina electrică cu o autonomie de 1000 km !

Huawei AITO M5. Mașina cu motoare electric&benzină care face furori în China