Huawei AITO M5. Mașina cu motoare electric&benzină care face furori în China

Data: 14/03/2022 | Autor: .

Chinezii de la Huawei au început livrarea primelor automobile hibrid Huawei AITO M5, o mașină cu motor pe benzină dar și un motor electric care, împreună, oferă o autonomie de 1100 Km!

Au trecut numai 2 ani de când vedeam prototipul Huawei AITO M5 și iată că chinezii au trecut de la fapte. Primele modele au ajuns în weekend la anumite reprezentanțe din China, pentru a fi livrate către clienți.

Mașina s-a bucurat de un real succes încă din momentul precomenzilor, chinezii primind numai puțin de 6500 de precomenzi în primele 4 zile de disponibilitate.

Huawei AITO M5 (Added Intelligence To Auto) a înregistrat un asemenea succes dintr-un motiv foarte simplu. Dincolo de designul atractiv, mașina nu este una pur electrică.

UN SUV COMPACT

SUV-ul de mărime medie, dezvoltat de Huawei şi compania SERES, funcţionează şi pe benzină şi pe baterie. Există şi un motor de 1.5 litri la bord, care se completează cu bateria de 40 kWh, iar aceasta oferă o autonomie de 150 de kilometri.

Cu rezervorul plin de benzină puteţi ajunge la un total de 1100 kilometri.

Mașina accelerează la 100 km/oră în numai 4,4 secunde și este primul automobil electric, cu HarmonyOS la bord.

Ajunge la 100 km/h în doar 4.4 secunde, suportă navigare Petal Maps şi va sosi în 6 nuanţe: alb ceramic, verde, gri, negru, albastru şi azuriu. AITO M5 are şi un smart cockpit, soluţii inteligente de maps, divertisment şi alte funcţii smart.

În versiunea standard de 272 de cai putere, cu tracţiune pe spate,  Huawei AITO M5 costă 39.500 de dolari, iar versiunea cu tracțiune integrală are 428 de cai putere şi preţ de 44.200 dolari.

Huawei AITO M5

Versiunea de top are 496 cai putere, tracţiune integrală şi un preţ de 50.500 dolari. Preţurile sunt după voucherele date de guvern pentru a stimula achiziţia de vehicule electrice.

Mașina a fost lansată special pentru piața chineză. Dacă o vom vedea în Europa rămâne de văzut. Asta pentru că are nevoie de îndeplinirea standardelor de siguranță UE, mult mai drastice decât cele din China.

 

Huawei AITO M5

Cum sa instalezi aplicatii Google, Facebook și Whatsapp pe telefoanele Huawei! Soluția Gspace