Cum arata primele smartphone-uri Mozilla Firefox

Data: 25/01/2013 | Autor: .

firefox-os-phones-1

Mozilla, compania care dezvolta browserul Firefox, a prezentat primele doua telefoane care vor rula noul sistem de operare Firefox. Cele doua smartphone-uri sunt destinate exclusiv dezvoltatorilor, pentru a putea scrie aplicatii pentru noul OS.mozillafirefoxphones

Firefox OS se bazeaza pe tehnologia open source Boot to Gecko si ruleaza HTML5. Realizate in parteneriat de Geeksphone cu Telefonica, cele doua telefoane vin cu dotari destul de modeste insa relevante pentru planurile Mozilla – dezvoltarea unor telefoane ieftine, pentru publicul larg.

Primul telefon, KEON (orange) vine cu un ecran de 3,5 inch HVGA, un procesor Qualcomm Snapdragon de 1GHz S1 si 512 MB RAM, alaturi de un spatiu de stocare de 4 GB extensibil prin microSD. Telefonul prezinta o camera de 3 MP si o baterie de 1580 mAh battery.
Cel de-al doilea model, Peak (alb) vine cu un ecran mai mare, de 4,3 inch IPS si un procesor mai puternic, un Snapdragon S4 1.2 GHz dual-core.

Telefonul prezinta doua camere, una de 2 MP si o alta de 8 MP, alaturi de o baterie ceva mai puternica, de 1800 mAh.
Asa cum precizam inca de la inceput, cele doua telefoane nu vor fi comercializate, fiind destinate dezvoltatorilor care vor sa scrie aplicatii pentru Firefox.

Mozilla a anuntat ca primele telefoane vor ajunge la acestia din luna februarie.