Cum au ridiculizat hackerii noul Samsung Galaxy S5 (VIDEO)

Data: 16/04/2014 | Autor: .

galaxy-s5-fingerprint-scanner

Abia lansat in urma cu patru zile, cel mai spectaculos telefon produs vreodata de Samsung a fost ridiculizat de specialistii care au reusit sa ii sparga, fara probleme, unul dintre principalele atuuri – scanerul de amprenta.

SRLabs, o companiei specializata in servicii de securitate, afirma ca oricine poate avea acces la noul telefon daca reuseste sa faca rost de o copie a amprentei, cu ajutorul unui banal mulaj.galaxys5-fingerprint-spoof

Asta in conditiile in care sud-coreenii s-au laudat cu nivelul ridicat de securitate, Galaxy S5 fiind primul telefon din lume care are acces la tranzactiile prin PayPal cu autentificare prin amprenta.

“In ciuda faptului ca este printre primele telefoane care au aceasta facilitate, implementarea autentificarii prin amprenta lasa mult de dorit”, afirma SRLabs

Pentru a demonstra bresa de securitate, expertii au folosit o amprenta fotografiata, au printat-o intr-un mulaj de lipici si lemn si au pus-o pe senzorul telefonului.

La fel s-a intamplat si cu iPhone 5s, al carui senzor de amprenta a fost depasit cu mare usurinta de specialisti.

Chiar si in aceste conditii, utilizarea senzorului de amprenta este o masura in plus de securitate care ajuta la evitarea tranzactiilor frauduloase si accesului ilegal la diverse aplicatii, mai ales la cele bancare.

Până la urmă, cine e atât de diabolic încât să îţi scaneze amprentele?