Cum deschizi masina cu creierul! Experiment fabulos

Cum deschizi masina cu creierul! Experiment fabulos

Cum deschizi masina cu creierul

Daca sunteti intr-o parcare aglomerata si nu mai stiti unde v-ati lasat masina, exista o solutie inedita care va poate ajuta sa descoperiti locul in care se afla. Pe internet face furori un clip video care arata cum deschizi masina cu creierul.

Suna bizar, insa este cat se poate de real. In clipul video de mai jos, fizicianul Roger Bowley, de la Universitatea din Nottingham-Marea Britanie, demonstreaza modul in care functioneaza trucul.

Cheia masinii are o raza destul de mica de actiune. Daca ai iesit din aceasta, va fi imposibil sa activezi flash-urile automobilului si sa descoperi astfel unde se afla.

Pentru a largi raza de actiune a cheii, cel mai simplu lucru este sa o duci la…cap. In explicatia data de autorul experiementului, pare ca undele electromagnetice ale transmitatorului sunt amplificate de “apa din creier”, astfel ca acesta reuseste sa deschida masina de la o distanta mult mai mare.

Iar in momentul in care apropie cheia masinii de o canistra cu apa, raza de actiune creste si mai mult.

Experimentul a fost realizat cu succes si de cei de la Top Gear. Vedeti cum functioneaza trucul in clipul video de mai jos.