Cum să faci o fotografie cu telefonul. Şase tutoriale video marca Samsung

Data: 11/08/2017 | Autor: .

Cum să faci o fotografie cu telefonul. Şase tutoriale video marca Samsung

Te întrebi de ce fotografiile tale nu au ieşit aşa cum trebuie, de ce sunt „tremurate”, blurate sau întunecate? Asta pentru că să faci o fotografie de calitate înseamnă mai mult decât să prinzi obiectivul în cadru şi să apeşi pe buton. Sud-coreenii de la Samsung au lansat mai multe tutoriale video despre cum să faci o fotografie cu telefonul Galaxy S8.

Dincolo de calitatea camerei de pe smartphone, să faci poze cu telefonul înseamnă să respecţi câteva reguli esenţiale care îţi pot aduce o imagine mai clară, care să merite să o ridici pe Facebook sau Instagram.

Daca vrei sa faci poze de calitate, foloseşte-te de optiunile de stabilizare, de la anti-shake la stable shot. Indiferent sub ce forma sunt prezentate pe telefonul vostru, ar trebui sa le ai tot timpul activate. Te vor ajuta sa nu ratezi un cadru si sa realizezi imagini clare, fara probleme.

Cele mai multe camere foto de pe smartphone-uri iti permit sa faci fotografii in mai multe rezolutii.
Exista falsa impresie ca daca faceti o fotografie mai mica (2-3 MB) nu difera calitativ fata de una de (7-8 MB) Singurul avantaj este ca o poti incarca mai repede pe Facebook sau sa o trimiti pe mail sau MMS. Insa din punct de vedere calitativ, fotografia va fi mult inferioara uneia la o rezolutie mai mare.

Una dintre marile probleme ale camerelor foto de pe telefon este ca nu se descurca grozav in conditiile de luminozitate scazuta. Cu alte cuvinte, au mari probleme de expunere. Pentru a putea gasi cea mai buna imagine, incearcă să focalizezi de mai multe ori pana vei găsi o calitate mai buna a imaginii.  La camerele la care expunerea nu se face automat, setează nivelul “exposure” la maxim.