Cum maresti durata de viata a bateriei de la telefon

Data: 2/04/2014 | Autor: .


cum maresti durata de viata a bateriei de la telefon

Telefonul mobil din ziua de astazi iti poate oferi aproape tot ce iti doresti. Iti permite sa faci apeluri audio&video, sa navighezi pe internet, sa te joci, sa vezi filme, sa asculti muzica, sa stai pe chat cu prietenii, sa faci cumparaturi. Insa toate aceste experiente au un timp limitat, dat de autonomia relativ scazuta a acumulatorului telefonului.

Cele mai multe smartphone-uri din prezent abia daca iti ofera o zi de autonomie, in conditiile unei utilizari intensive. Tehnologia a evoluat, insa nu indeajuns.

Pentru a extinde perioada de viata a bateriei telefonului, e bine sa urmati cateva sfaturi.

In primul rand, inchideti toate aplicatiile, de la web, la mail, facebook, games etc. atunci cand nu le folositi. Daca ruleaza in background vor consuma o buna parte din baterie.

In al doilea rand, reglati luminozitatea ecranului la un nivel cat mai redus. Puteti sa folositi si modul auto, care face acest lucru in locul vostru.

Chiar daca arata excelent, fundalurile de tip Live consuma foarte mult curent. La fel si animatiile. Asa ca, pe cat posibil, folositi o tema simpla, curata, fara prea multe efecte.

Smartphone-ul va ofera diverse modalitati de avertizare, de la apel, la sms, mail etc. Incercati sa folositi cat mai putin functia de vibrare. Consuma foarte multa energie.

E bine sa dezactivati si tonurile tastelor si sa reduceti volumul soneriei la minim.

Inchideti conexiunea 3G atunci cand nu o folositi. Pe langa faptul ca sincronizarea datelor va poate consuma rapid cantitatea de MB din abonament, conexiunea 3G consuma si foarte mult din acumulator.

La fel si in cazul conexiunilor Wi-Fi (wireless), GPS si Bluetooth. Daca nu le folositi, cel mai bine este sa le opriti.