Cum ridici pe Youtube un clip HD realizat cu telefonul

20150907_153623

Dacă vrei să ridici pe Youtube un clip video realizat cu telefonul, vei vedea că acesta va ajunge online la o calitate cu mult mai slabă decât cea originală. Pentru a rezolva problema, trebuie să faci câteva setări simple, obligatoriu de pe un desktop.

În primul rând, dacă vrei să ridici clipuri pe Youtube, trebuie să ai aplicaţia Youtube instalată pe telefon.

Screenshot_2015-09-09-11-40-21O descarci gratuit din Play sau din App Store, iar apoi trebuie să îţi deschizi un cont. Il poti realiza foarte simplu, cu adresa de email.

După ce ai setat contul, intră pe pagina de Youtube.com de pe un laptop sau PC (aplicatia mobila nu are foarte multe setari), mergi în CANALUL MEU şi apoi în MANAGER VIDEO.

Din meniul din stanga, selectează CANAL, iar apoi SETĂRI DE ÎNCĂRCARE PRESTABILITE.

În fereastra din mijloc, dincolo de selectarea categoriei, trebuie să pui eticheta yt:quality=high pentru ca Youtube sa iti incarce tot timpul clipurile la calitatea maxima.

Iar daca ai înregistrat un clip video in format 4:3, adauga si eticheta yt:stretch=16:9 pentru ca Youtube sa ti-l extinda automat la 16:9. Mai multe etichete pe care le puteţi folosi le vedeţi AICI.

Poţi să adaugi muzică, filtre sau să decupezi porțiuni din videoclip folosind funcțiile Îmbunătățiri.

Salvezi setările şi apoi poţi încărca fără probleme clipuri HD. Un exemplu este materialul video de mai jos, inregistrat cu un telefon Samsung Galaxy S6 Edge Plus.

Telefonul l-am primit de la Orange, prin intermediul campaniei Orange smartphone tester.

Urmareste-ne pe site, pe Facebook si pe Twitter, pentru a vedea si alte teste cu Samsung Galaxy S6 Edge +.