Cum sa ai internet pe tabletele care nu au aceasta optiune

Data: 20/05/2013 | Autor: .

apple-ipad-2-3110922125928Caracteristicile tabletelor difera semnificativ de la un model la altul. Multe dintre variantele cu preturi accesibile nu includ si tehnologia 3G. Pentru aceste modele exista posibilitatea de conectare la un stick 3G, achizitionat separat. Expertii Flanco au realizat un ghid de achizitie si instalare.

Verificati daca tableta pe care ati ales-o are optiunea Mobile Networks. Informatia apare in descrierea produsului, chiar pe site-ul producatorului, sau puteti verifica singuri in meniu. Accesati Setari/Wireless&Networks. Daca apare si optiunea Mobile Networks atunci cu siguranta suporta conexiune 3G prin stick de date.

Stick-ul 3G functioneaza pe baza unui abonament de date, abonament la internet oferit de operatorii de telefonie mobila. Ofertele acopera toate tipurile de bugete, incepand de la 9 EUR/luna sau chiar mai putin. Stick-ul in sine este oferit cadou de operator in momentul in care optati pentru un astfel de abonament de date.

Tabletele au diverse sloturi de USB: microUSB sau miniUSB. Atunci cand plecati in calatorie in Statele Unite de pilda, unde standardul de priza difera de prizele europene, va trebuie un adaptor. La fel se intampla si in cazul in care doriti sa conectati diverse tipuri de USB-uri sau conexiuni la o tableta. Va trebuie un adaptor, care se numeste USB hub si care include mai multe variante de sloturi (toate USB-urile, slot de micro card sau card standard de aparat foto etc). Sau puteti opta doar pentru un adaptor. In ambele situatii costurile sunt extrem de rezonabile, in functie de tipul de USB hub sau de cablu pe care l-ati ales, incepand de la 15 lei pentru cablu sau de la 30 lei pentru USB hub.

Trebuie sa va asigurati ca tableta este actualizata din punct de vedere soft. Producatorii lanseaza o multitudine de updates cu diverse inbunatatiri, si este indicat sa le instalati de fiecare data.

Va recomandam sa accesati si site-ul producatorului, pentru a vedea ce modele de stick-uri 3G suporta tableta. Fiecare tableta are un numar limitat de modele compatibile.

Dupa ce ati ales stick-ul 3G potrivit, v-ati asigurat ca softul este updatat si aveti si adaptorul necesar, trebuie sa intrati din nou in Setari/Wireless&Networks si a bifati Mobile Networks.

Dupa ce ati introdus stick-ul, va trebui sa urmati pasii de instalare indicati. Este un proces intuitiv, insa puteti apela si la ajutorul operatorului de telefonie mobila.