Succes incredibil pentru Mars One. 78.000 de oameni vor sa devina martieni (VIDEO)

Data: 8/05/2013 | Autor: .

mars-one-mission-2

Peste 78.000 de oameni, din 120 de tari, au aplicat pe site-ul companiei germane Mars One pentru a lua parte la misiunile de colonizare a planetei Marte. Pe planeta rosie ar urma sa fie construita o colonie pana in 2022.

Potrivit GizMag, cei mai multi temerari care vor sa devina pioneri ai spatiului sunt din SUA – peste 17.300, urmati de chinezi (10.241) si britanici (3.581). In topul tarilor cu cei mai multi inscrisi se mai afla Rusia, Mexic, Brazilia, Canada, Columbia, Argentina si India.

Anul viitor, nemtii vor incepe primele pregatiri. Dupa incheierea inscrierilor, vor demara un proces de selectie al astronautilor care urmeaza sa fie antrenati la un complex special ce va fi construit in desert.

Intre 2014 si 2016, vor fi trimise pe Marte primele sonde de explorare care vor cauta cele mai bune locuri pentru plasarea coloniei. In 2018 un robot special va incepe constructia celor 6 module ale primei statii de pe planeta rosie.

Lucrarile vor fi incheiate pana in 2022 atunci cand colonia va fi capabila sa genereze oxigen si energie cu ajutorul panourilor solare, iar un an mai tarziu, vor ateriza primii locuitori.

Calatoria de la Pamant la Marte ar urma sa dureze intre 6-8 luni.

“Martienii: ar urma sa locuiasca pe planeta rosie timp de doi ani, urmand sa fie inlocuiti periodic de noi echipe de exploratori.

Se estimeaza ca pana in 2025, populatia planetei va ajunge la 40 de locuitori.

Colonizarea planetei Marte ar urma sa coste 6 miliarde de dolari, bani care vor fi asigurati din sponsorizari si contracte comerciale.