Cum să bei alcool fără să te îmbeţi. 10 sfaturi dovedite ştiinţific

Data: 24/03/2018 | Autor: .

Cum să bei alcool fără să te îmbeţi. 10 sfaturi dovedite ştiinţific

Vrei să ieşi într-un club în weekend sau pui la cale o petrecere cu prietenii sau familia, acasă sau cine ştie pe unde?  Indiferent unde şi cum petreci, dacă vrei ca distracția să nu se lase cu mahmureală citeşte sfaturile GadgetReport.ro

1.În primul rând, odihneşte-te. Sa nu  te apuci de băut dacă eşti obosit. S-ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine, pentru că rezistenţa organismului este mult slăbită.

2. Mănâncă bine înainte. Nu încerca niciodată să bei alcool pe burta goală, pentru că acesta se asimilează mult mai repede şi te vei trezi că, dintr-un pahar de vin, o să te trezeşti euforic sau o să îţi fie rău.

3.Cum să bei alcool fără să te îmbeţi? Nu consuma niciodată alcool ieftin. Încearcă să bei băuturi produse de mărci cunoscute, de calitate. Nu te lăsa amăgit de preţul mai mic al celor „no name”. Cele mai multe compensează reţeta slabă cu foarte mult alcool, iar asta îţi distruge sănătatea.

4.Încearcă să eviţi băuturile dulci, pentru că acestea se asimilează mai repede în sânge. Combinaţia alcool-zahăr poate fi calea sigură către o stare de mahmureală.

5. Evită băuturile energizante în combinaţie cu alcool. Nu vor face altceva decât să asimilezi mai repede alcoolul în sânge.

6. Cum să bei alcool fără să te îmbeţi? Evită să amesteci băuturile. Nu combina niciodată berea cu votca, wiskey-ul cu vin, ori astfel de combinaţii. Încearcă să bei acelaşi tip de băutură. O sa vezi că nu te vei ameţi aşa de repede, iar a doua zi te vei trezi ok.

7.Dacă vrei să rezişti mai mult, bea apă! O să dilueze alcoolul şi te va ajuta la hidratare. Nu uita că alcoolul este un puternic diuretic, aşa că rişti să te deshidratezi.

8.Încearcă să mănânci ceva între băuturi. O gustare servită între două beri, de exemplu, va face ca alcoolul să se absoarbă mai greu în sînge şi astfel nu vei simţi efectele negative ale băuturii.

9.După o noapte de pomină, a doua zi de dimineaţă mânâncă bine. De la omlete, la produse din carne, brânzeturi, fructe, legume, murături, la băuturi precum cafea şi sucuri neacidulate.

10.Ieşi la aer curat. După ce ai băut ceva şi simţi că te ia ameţeala, o porţie de oxigen îţi va revigora starea fizică. Şi îţi mai dăm un sfat. Ia o tabletă de vitamina C.