Cum sa folosesti corect un mouse, ca sa nu te imbolnavesti (VIDEO)

Data: 21/02/2014 | Autor: .

mouse

Ati auzit vreodata de sindromul de tunel carpian? Este o afectiune care are legatura cu folosirea mouse-ului de la calculator si care poate determina un handicap permanent daca nu este descoperita si tratata la timp. Medicii vorbesc despre boala profesionala a „bratului de la mouse“.

Expertul Vivienne Fliescher afirma, potrivit lifehacker, ca primele simptome sunt senzatiile de amorteala si inclestarea degetelor.

De cele mai multe ori, sindromul creeaza senzatia de arsura, dureri musculare si articulare la nivelul tuturor degetelor si neplaceri pe parcursul noptii sau in efectuarea unor sarcini usoare, precum legatul pantofilor.

Este vorba despre inflamarea tendoanelor miinii, care se manifesta prin dureri ale degetelor si incheieturii. „Degetele nu mai pot fi miscate corect si apar dureri la nivelul antebratului”, afirma expertul.

O alta boala care are legatura cu folosirea mouse-ului este sindromul Raynaud. Medicii spun ca boala se manifesta prin schimbarea culorii degetelor la fluctuatiile de temperatura. intr-o prima etapa, degetele se albesc si se racesc, apoi capilarele se ingusteaza, oxigenul scade la nivelul partii slab irigate si asa aparea amorteala.

Vivienne Fliescher spune ca, pentru a preveni aceste boli, trebuie sa apuci mouse-ul cu mana cat mai intinsa, iar mouse-ul trebuie sa aiba o pozitie corecta, sa fie asezat in fata umarului, aproape de corp.

Expertul vine si cu cateva metode de relaxare a bratului. Muschii mainii trebuie antrenati prin miscarea degetelor, a incheieturii si, daca e nevoie, chiar prin aplicarea unui bandaj care sa protejeaze partea vatamata de solicitarile fizice.

Pentru detensionarea muschilor, este bine ca, la fiecare 30 de minute, sa facem o mica pauza.

Cum se foloseste corect un mouse vedeti in clipul video de mai jos.