Cum să repari prin casă! 5 probleme pe care le poți rezolva singur

Data: 9/02/2022 | Autor: .

Cum să repari prin casă! 5 probleme pe care le poți rezolva singur

Nu există aparat electrocasnic care să nu se strice. Mai devreme sau mai târziu centrala termică, aparatul de aer condiționat, frigiderul, hota sau routerul vor începe să meargă prost și va trebui să le repari sau să cumperi altele. Înainte să apelezi la un technician, află cum să repari micile probleme rapid, fără să dai niciun ban.

Hai să începem mai întâi cu routerul wi-fi, pentru că dă cele mai multe erori. Dacă ai rămas fără internet, înainte de a suna la operatorul cu care ai contract sau să cauți un alt router, incearca sa resetezi dispozitivul sau sa il scoti din priza pentru 20 de secunde.

De multe ori, să scoți routerul din priză și să îl pui înapoi îți va rezolva problema și semnalul va reveni la parametrii normali.

O altă problemă destul de des întâlnită este legată de frigider. Dacă vezi că face prea multă gheață și mai are și ceva zgomote ciudate, înainte să chemi un specialist ar fi bine să verifici dacă garnitura ușii este pusă cum trebuie, dacă este etanșă. Dacă nu este izolat cum trebuie, frigiderul va face mai multă gheață și/sau va face zgomote ciudate.

Cum să resetezi centrala termică! O să meargă mai bine

Dacă aerul condiționat nu mai dă randament, dacă nu mai răcește, este posibil să fi rămas fără freon sau să fie un motiv mai simplu, aproape banal. Cea mai des intalnita problema este legata de filtrul acestuia.

Pentru ca se umple de praf, aparatul de aer conditionat nu mai raceste cum trebuie. Iti recomandam sa cureti filtrul o data pe an, pentru a te asigura ca ai o temperatura scazuta in casa, pe timpul verii.

5 sfaturi utile despre cum să folosești eficient aerul condiționat

Și în cazul hotei, poate fi aceeași problemă. Dacă nu mai trage cum trebuie mirosul de mâncare și fumul, verifică filtrul și curăță-l.

La mașina de spălat, dacă ușa nu se închide cum trebuie, cea mai des întâlnită cauză este că o balama sau un șurub s-au slăbit. Cu o șurubelniță poți rezolva rapid problema.

În plus, mai avem un sfat care ține de mașina de spălat. Încercați ca măcar odată la 2 luni să curățați filtrul acesteia. Îl găsiți în partea din față, jos. Deschizi ușița, scoți filtrul și îl cureți cu apă. Vei vedea apoi că mașina va da un randament mai bun.

Cum să cumpar un calorifer! Diferența între cele din fontă, aluminiu și oțel