Cum scapi de o melodie care te obsedeaza

Data: 11/08/2015 | Autor: .

Cum scapi de o piesa care iti ramane in cap

Ti-a rămas o melodie în cap şi nu ştii cum să scapi de ea? Cercetătorii au gasit o solutie care, aparent, pare sa functioneze. Nu este vorba de nicio pastila minune si nu iti trebuie nici reţetă cu cardul de sanatate.

Cercetatorii de la University of Reading au descoperit ca guma de mestecat este de ajuns pentru a scapa de melodia agasanta care nu te mai lasa sa gandesti.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, mişcarea repetată a maxilarului influenţează într-un mod semnificativ activitatea cerebrală, iar creierul elimină astfel „erorile” de acest gen.

Aşa că, atunci când vei asculta o piesă muzicala şi nu vei mai putea să scapi de ea, cumpără o gumă de mestecat şi „exersează” 20 de minute. Va fi de ajuns.

Interesant este ca guma de mestecat are si alte afecte pozitive. Reduce nivelul de cortizol, diminuand astfel stresul si anxietatea.

Mancatul gumei este benefic si inaintea unui exemen, pentru ca procesul de masticatie trimite mai mult sange catre creier, astfel ca activitatea cerebrala se intensifica.

Mai multe detalii aflati din studiul disponibil pe acest link.