Cum scapi rapid de răceală şi gripă!

Data: 23/12/2015 | Autor: .

cum scapi de racealaTe-a dat peste cap vremea neobişnuită din acest sfârşit de an? Nu mai reuşeşti să scapi de batistă, de nasul înfundat, de temperatură şi starea de oboseală specifică răcelii. Te temi de gripă? Urmează sfaturile date de specialişti.

Primul şi cel mai important sfat este să eviţi frigul cât mai mult posibil. Îmbracă-te bine, pune-ţi mănuşi,fes şi un fular. Când e vorba de sănătatea ta, nu cred că mai trebuie să ţii cont neapărat de cum îţi stă părul, machiajul etc.

Dacă simţi primele semne ale răcelii, mergi la farmacie şi ia un paracetamol. Nu te lăsa influenţat de reclamele de la televizor. Ia şi o aspirină, chiar două, dacă simţi că faci temperatură. Dozele de câte două pastile vor acţiona puternic şi doza şoc va opri simptomele bolii.

Nu uita ca înainte să iei pastile, să mănânci ceva. Medicamentele luate pe stomacul gol îţi pot da arsuri aşa că încearcă să bei înainte măcar un iaurt.

Dacă ai răcit, uită de băuturile reci. Treci pe ceaiuri, iar cel mai bun este cel de muşeţel. Bea-l cât mai concentrat posibil, fierbinte şi cu multă lămâie.

Vitamina C este cel mai bun remediu în caz de răceală. O găseşti în lămâie dar o poţi cumpăra şi de la farmacii. Dacă nu ai probleme cu stomacul, îţi recomandăm Vitamina C de 1 gram. Vine sub forma unor cutii cu praf. Dozează după prospect. Vei vedea că acţionează foarte repede şi bine.

Condimentează mâncarea. O să vezi că dacă mănânci cu ceva mai multă boia sau piper, te va ajuta să transpiri şi să elimini răceala. Poţi folosi de asemenea usturoi, ardei iute sau ghimbir. O să îţi cureţe sinusurile şi te vei simţi mai bine.

O baie caldă atunci când eşti răcit te poate ajuta să scapi mai repede de boală. Vei uita de durerile de cap, de cele musculare, te va relaxa şi îşi va desfunda sinusurile.

Odihna are, de asemenea, un rol important atunci când eşti răcit. Încearcă să dormi mai mult şi să îţi aeriseşti camera cât mai des.Ar trebui să te odihneşti minim 8 ore şi să eviţi nopţile nedormite. Vei ajuta astfel organismul să se refacă mai repede.