Dacia returnează banii blocați pentru comenzile Dacia Spring

Data: 25/03/2021 | Autor: .

Dacia a lansat astăzi un mesaj către clienții care au precomandat modelul Dacia Spring prin intermediul căruia îi informează că le va restitui suma/sumele plătite în contul precomenzii. Mesajul vine să confirme, practic, informațiile prezentate ieri de jurnalistul Septimiu Sărățeanu, pe Facebook.

Redăm integral scrisoarea trimisă de Dacia clienților, așa cum a fost prezentată de jurnalistul Septimiu Sărățeanu.

Stimate domn, stimată doamnă,

Succesul lansării primului vehicul electric Dacia vi se datorează! Sunteţi parte din cea de-a treia rEVoluţie Dacia. Vă mulţumim pentru precomanda efectuată, interesul şi încrederea pe care ni le-aţi acordat ȋntr-un moment atât de important pentru marca noastră!

Dorim să pregătim în cele mai detaliate aspecte deschiderea comenzilor în aplicațiile informatice ale mărcii, astfel încât să vă putem oferi informații cât mai precise referitoare la vehiculul comandat, precum şi aspecte de natură logistică, inclusiv termenele estimative de livrare în funcție de ordinea comenzilor şi de capacitățile de producție disponibile.

In acest context, vă informăm că vom deschide comenzile pentru achiziţionarea de vehicule DACIA SPRING COMFORT PLUS începând cu luna Mai 2021, față de termenul precizat la momentul plasării precomenzii de către dvs.

De la momentul deschiderii comenzilor, asupra căruia veţi fi informaţi înainte, veţi avea la dispoziţie maximum 14 zile pentru a veni la Agentul selectat, în vederea emiterii bonului de comandă, preluării documentului de plată şi efectuării plății în contul Renault Commercial Roumanie a avansului de minimum 5% din preţul tarif cu TVA inclus, pentru cumpărarea unui vehicul DACIA SPRING COMFORT PLUS .

Dorim, de asemenea, să vă informăm că suma/sumele blocate pe cardul pe care l-ați folosit în procesul de precomandă va/vor fi deblocat/e automat în următoarea perioadă, termenul de deblocare putând suferi diferenţe în functie de banca emitentă a cardului.

Precizăm că deblocarea sumei/sumelor nu impune nicio obligaţie din partea dumneavoastră şi nu echivalează cu invalidarea sau anularea precomenzii efectuate. Dumneavoastră vă mențineți dreptul de a plasa comanda fermă (dacă doriţi) pentru vehiculul configurat în precomandă, conform termenului sus menţionat.

Între timp, Agentul dumneavoastră Dacia, selectat în cadrul procesului de precomandă, vă stă la dispoziție cu informații suplimentare. De asemenea, dacă aveți întrebări sau nelămuriri vă puteți adresa și departamentului nostru de relații cu clienții Vocea Clientului pe adresa de e-mail vocea.clientului@daciagroup.com sau telefonic la 0248 500 000.

Vă mulțumim!

Echipa Dacia România

Dacia Spring continuă să stârnească controverse

GadgetReport.ro relata, ieri, că prima mașină electrică sub brandul Dacia continuă să stârnească controverse. După imaginea tulburătoare care prezintă cum arată Dacia Spring în realitate, în comparație cu un Renault Zoe, noi detalii șocante ies la iveală în mediul online, legate de soarta automobilului ,,made in China’’. Altfel spus, proiectul Dacia Spring s-ar putea transforma într-un adevărat scandal !

Jurnalistul Septimiu Sărățeanu, unul dintre cei mai cunoscuți producători TV din România, cu o experiență uriașă în presa scrisă și televiziune, a lansat un amplu mesaj pe Facebook în care a anunțat că toate rezervările pentru Dacia Spring, făcute din România, sunt practic în aer.

,,După fiasco-ul din week-end de la lansarea precomenzilor pentru Dacia Spring, cu blocarea serverelor si nefunctionarea site-ului, grupul Renault-Dacia se mai umple inca o data de ridicol maxim .

In cursul zilei de astazi toti cei care au apucat sa plateasca 99 de euro pentru precomanda (aproximativ 4000 de persoane )vor fi anuntati prin mail ca platforma interna pentru lansarea comenzii ramane blocata pina la inceputul lunii mai, deci data contractarii efective va fi amanata pina la o data neprecizata.

Celor care au apucat sa plateasca 99 de euro li se vor returna banii si li se va transmite ca acel cod precomanda ramane valabil, dar fara obligatii contractuale.

Oricum anterior acestui anunt se stia la nivel intern ca in luna septembrie vor fi livrate in Romania maximum 700 de masini ( informatia este confidentiala), restul celor precomandate urmand a fi livrate pina la sfaristul anului 2021 sau in prima parte a lui 2022.

Ce inseamna acest lucru ? Ca managementul de la Renault isi asuma un nou esec al punerii pe piata al produsului Spring. Platforma interna este cea care ,in baza notelor de comanda ( culoare, optionale) , definitiveaza produsul numit masina Dacia Spring si o da spre executie platformei din China a grupului Renault

.O asemenea intamplare arata incapacitatea sau capacitatea limitata de previzionare a interesului manifestat de public fata de produsul pe care te straduiesti sa il lansezi .

Sunt aici mai multe ipoteze

– Au fost prea multe precomenzi din piata occidentala (Franta, Italia si Spania ) considerata prioritara si precomenzile din Romania au fost puse in stand by . Nu ar fi prima data cand Romania ar fi catalogata de partenerii francezi drept tara de mana a doua .

– Dacia Spring de fapt nu este o masina pentru piata romaneasca si prezenta aici a acestei masini ar fi de fapt un favor sau o multumire pentru utilizarea brandului Dacia

– Constructorul din China nu poate face fata precomenzilor si a cerut o ierarhizarea a acestora in functie de strategia de vanzari a Grupului

– Grupul Renault asteapta in Romania lansarea programului Rabla Plus pentru ca fara eco tichetul de 45.000 de lei Dacia Spring ar ramane batuta de praf prin show-room-uri si parcuri depozit .

In acest moment conducerea Renault sta ascunsa prin birouri si nu comunica nimic oficial , ba mai mult a girat prin sentinte overpromises si miss-leading o campanie ce se dovedeste a fi o mare inselatorie .

Pentru a nu se ajunge exact ca pe vremea lui Ceausescu sa se vanda si aceste masini pe sub mina , pe baza de bon , conducerea Grupului Renault trebuie sa iasa urgent si sa ofere explicatii .

Cu acordul individual al clientilor in baza normelor GDRP , ar trebui sa dea publicitatii o lista a precomenzilor cu data si ora rezervarii si numarul de ordine , de asemenea ar trebui si lista de asteptare sa fie facuta publica. Fara o asemenea transparenta si fara recunoasterea unor disfunctionalitati si erori de management al vanzarilor Dacia Spring risca sa devina un fiasco asociat cu un brand de tara’’, mai scrie Septimiu Sărățeanu, pe Facebook.

Dacia Spring, un mega scandal?

GadgetReport.ro nu isi asuma, sub nicio forma, informatiile lansate de jurnalist, care transforma practic lansarea Dacia Spring intr-un adevarat scandal, insa semnele de intrebare raman.

Cititi mai multe detalii în materialul de mai jos

Dacia Spring, un mega scandal? Un anunț tulburător umbrește lansarea mașinii!