Un dans haka de la o nuntă, devenit viral pe internet

Data: 22/01/2016 | Autor: .

Dansul haka de la o nuntă, devenit viral pe internet

Un clip video fascinant, realizat la o nuntă în Noua Zeelandă, cu un dans haka, a devenit viral pe internet. În imaginile de la nunta lui Benjamin si Aaliyah Armstrong, nuntaşii interpretează ritualul tradiţional într-un mod cu adevărat ieşit din comun.

Haka este, la origine, un strigăt tradițional ancestral, dans sau provocare de la poporul Māori din Noua Zeelandă, efectuat inițial de războinici inainte de o bătălie, proclamând puterea si priceperea lor, în scopul de a intimida adversarii.

Devenit faimos după ce a fost utilizat de echipa de rugby All Blacks, haka nu este, totuşi, un dans destinat exclusiv bărbaţilor. Diverse haka au fost compuse pentru a fi efectuate şi de către femei și chiar de copii.Haka sunt realizate din diverse motive: pentru amuzament, ca un bun venit pentru oaspeți distinși, sau pentru a recunoaste marile realizări, ocazii sau înmormântări, relatează Daily Mail.

Astfel că, în prezent, Haka constituie o parte integrantă a ceremoniilor precum nunţile, care servește pentru a da un sentiment de  importanta ocaziei.

Haka poate fi înțeleasă ca un fel de simfonie în care diferitele părți ale corpului reprezintă mai multe instrumente. Mainile, bratele, picioarele, vocea, ochii, limba și corpul ca un întreg se combina pentru a-și exprima curajul, nervozitatea, bucuria sau alte sentimente relevante pentru scopul ocaziei.

În clipul video de mai jos, mireasa izbucneşte în lacrimi în timp ce vede dansul nuntaşilor.