Demn de Jurassic Park! S-a descoperit o floare de acum 15 milioane de ani

Data: 19/02/2016 | Autor: .

Demn de Jurassic Park! S-a descoperit o floare de acum 15 milioane de ani

Cercetătorii americani de la Rutgers University au făcut o descoperire incredibilă, demnă de Jurassic Park. În interiorul unui chihlimbar, adus dintr-o mină din Republica Dominicană, au găsit o floare dintr-o specie unică în lume, care datează de acum 15 milioane de ani.

Cercetătorul Lena Struwe a declarat că chihlimbarul face parte dintr-un lot de 500 de fosile descoperite în 1986 de arheologul George Poinar şi care au ajuns recent în laboratoarele universităţii.

„Surpriza a făcut ca într-una dintre fosile să găsim o floare perfect conservată, care a trăit într-o pădure tropicală, parte a unui decor luxuriant”, a declarat cercetătorul în revista Nature Plants, citat de GadgetReport.ro

Floarea prinsă în chihlimbar este din specia “ Strychnos electri ”, una dispărută de pe Pământ. Cum a ajuns floarea captivă?

“Chihlimbarul este, în esenţă, o răşină fosilizată provenită de la copaci. Cel mai probabil răşina a picurat pe floarea aflată la baza copacului şi, în timp, a reuşit să o acopere”, a explicat cercetătorul.

Floarea prinsă în chihlimbar