GadgetReport.ro TV. Japonezii au inventat maşina transparentă

GadgetReport.ro TV. Japonezii au inventat maşina transparentă

Cercetătorii de la Universitatea din Keio-Japonia au inventat maşina transparentă. Este vorba, de fapt, de o tehnologie care le va permite şoferilor să vadă în jurul vehiculului ca şi cum ar fi în exteriorul acesteia. Experţii, citaţi de GadgetReport.ro, speră ca invenţia să contribuie la reducerea numărului accidentelor.

Tehnologia foloseşte mai multe camere video, proiectoare şi oglinzi speciale pentru a reflecta ce se află în exteriorul maşinii pe suprafaţa dinăuntru. Imaginile rezultate permit şoferilor să vadă ce se află în jurul vehiculului, astfel că pot conduce mai uşor, mai ales atunci când parchează.

Cercetătorii Susumu Tachi şi Masahiko Inami de la Universitatea din Keio afirmă că proiectul cu maşina transparentă  este menit să-i ajute pe şoferi sa fie conştienţi de tot ce se întâmplă în jurul lor şi să evite astfel accidentele.

Presa internaţională comentează că nu este prima tentativă de a crea o astfel de maşină transparentă, însă este prima care reuşeşte să combine imaginile din exteriorul maşinii într-un mod optim pentru şoferi.

Sistemul este testat, în prezent, pe un automobil Toyota Prius, iar primele rezultate sunt încurajatoare.

„Am încercat să construim o imagine panoramică, cu ajutorul unui proiector şi a şase lentile, care să-i permită şoferului să se comporte natural fără ca sistemul să fie nevoit să urmărească mişcările capului şoferului”, a declarat Masahiko Inami.

Cum arată tehnologia care propune maşina transparentă vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată la Realitatea TV. Puteţi urmări toate înregistrările emisiunii pe canalul de youtube GadgetReport.ro