Demn de SF. Kengoro, robotul care transpiră ca un om

Data: 20/10/2016 | Autor: .

Demn de SF. Kengoro, robotul care transpiră ca un om

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo experimentează o soluţie tehnică care ar putea revoluţiona industria roboţilor umanoizi, cum este Kengoro. Cum roboţii se mişcă cu ajutorul motoarelor, experţii au găsit o soluţie ca aceştia să se răcorească printr-un sistem de transpiraţie, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii japonezi au aplicat pe corpul robotului un sistem care împrăştie vapori de apă deionizată, astfel cele 108 motoare cu care este dotat Kengoro să îşi menţină temperatura la un nivel optim de funcţionare.

„Transpirând”, robotul nu se mai încinge şi astfel poate să facă mai multe mişcări decât versiunile anterioare. Dovadă că experţii l-au pus să facă flotări timp de 11 minute, fără ca acesta să dea erorile consemnate de senzori, înainte să fie dotat cu sistemul de transpiraţie artificială.

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo spun că robotul Kengoro urmează să primească, în viitor, şi un ambalaj care să acopere scheletul acestuia, realizat din materiale sintetice, rezistente la apă, praf, foc . Robotul va primi şi o piele sintetică, astfel încât asemănarea cu corpul uman va fi una frapantă.

Nu este exclus ca în viitor, roboţii umanoizi să fie capabili chiar să plângă, în tentativa de a urma cât mai fidel comportamentul uman.

Kengoro este unul dintre zecile de roboţi umanoizi dezvoltaţi de institute de cercetare din întreaga lume.

CITITI SI :

A apărut robotul umanoid Scarlett Johansson! Costă 50.000 dolari

SF devine realitate! Robotul umanoid Atlas dă cu mătura prin casă

Nu e SF! Google a construit robotul umanoid din imagine