Din bucataria Apple. Primele piese ale noului iPhone 5

Data: 30/05/2012 | Autor: .

Apple pregateste lansarea, in toamna, a noului telefon iPhone, iar pe blogurile de specialitate internationale au inceput sa apara tot mai multe elemente care vin sa sustina ideea ca iPhone 5 sau  «new iPhone» va avea un ecran mai mare si va fi mult mai performant.

Potrivit 9to5Mac, care publica cateva imagini in exclusivitate cu primele piese ale noului telefon, iPhone 5 va avea un ecran de 3,9 inch, cu o rezolutie de 1136 x 640.

Cel putin asta sustin sursele pe care le citeaza si care mai afirma ca noul telefon va avea o interfata complet redesenata.

Printre noutati se afla si modulul de camera foto/video, care este mult mai mare si un nou dock connector. In plus, din imagini rezulta ca Apple va muta jack-ul headset-ului de 3,5 mm deasupra, la fel ca la iPod touch.

GadgetReport.ro a scris, recentg, ca noul telefon pe care Apple il va lansa in toamna a fost gandit si desenat de Steve Jobs inainte sa moara. Geniul tehnologiei a vrut un smartphone cu un ecran mai mare, mai subtire, mai performant si mai simplu de folosit.

Potrivit surselor, Steve Jobs a lucrat cot la cot cu inginerii sai pentru a dezvolta noul smartphone. Lansarea acestuia a fost amanata din cauza problemelor de productie. Apple a lansat, in schimb, iPhone 4S (For Steve).

Noul iPhone va fi cu 20% mai subtire si mai mare decat ultima generatie iPhone 4S. Potrivit iLounge, telefonul va masura 125mm ( 58.5mm -7.4mm ) cu 10mm mai inalt si cu 2 mm mai subtire. Smartphone-ul va prezenta o noua carcasa, metalica, plata ar putea fi dotat cu un nou ecran, mai performant decat Retina, si o sticla Gorilla Glass 2, care va proteja ecranul.

Potrivit Digitimes, care citeaza surse apropiate Apple, noul ecran va utiliza “in-cell-touch panels”, o tehnologie care va permite afisarea culorilor deasupra filtrelor, fapt care va creste luminozitatea si claritatea ecranului.

Pana acum, potrivit expertilor, afisarea culorilor era realizata sub filtre. Inovatia va permite producatorilor sa realizeze display-uri mai subtiri, iar rezultatul se va vedea in dimensiunile telefonului.

Pe langa ecranul mai performant si mai mare, iPhone 5 va aduce un nou procesor, mai puternic, de 1.4 Ghz, o memorie de 1 GB si va prezenta tehnologia 4G LTE, prezenta si pe noul iPad.

In plus, va veni cu o camera de 8-12 MP capabila sa inregistreze in 1080p HD, posibil cu capacitati 3D, si noul iOS 5.2.

In plus, noul iPhone  ar urma sa se incarce wireless.Telefonul va fi disponibil in doua versiuni, alb si negru, de 16 respectiv 32 GB.

GadgetReport.ro relata, recent, citand sursele Macotakara., ca iPhone 5 isi va face debutul in toamna acestui an, in octombrie.

Potrivit informatiilor prezentate de cunoscutul portal din Japonia, Apple va modifica, astfel, graficul de lansari pentru smartphone-urile sale. Daca primele iPhone-uri au fost lansate in iunie sau iulie, iPhone 4 S si-a facut debutul in luna octombrie 2011.

Noul iPhone 5 urmeaza, astfel, sa fie lansat la un an distanta de la lansarea modelului precedent.