Dovedit ştiinţific: Mâncăm greşit bananele?

Data: 25/04/2016 | Autor: .

bananele reduc stresul

Bananele, supranumite şi „fructele fericirii” deoarece conţin o substanţă numită triptofan, care stimulează secreţia de serotonină – hormonul fericirii-, sunt printre cele mai gustoase şi sănătoase alimente naturale, fiind bogate în potasiu, mineral esenţial în menţinerea unei bune funcţionări a inimii şi care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Bananele sunt o bună sursă de energie, reduc stresul, ajută digestia şi, folosite drept măşti cosmetice, hrănesc în profunzime pielea, curăţă tenul, stimulează regenerarea celulelor şi conferă luminozitate pielii, relatează GadgetReport.ro

Dincolo de aceste avantaje, cercetătorii au descoperit un lucru foarte interesant legat de banane. Studiile ştiinţifice au demonstrat că cele mai multe dintre substanţele nutritive din banane se află, de fapt, în coajă, care este comestibilă!

Coaja de banană conţine probiotice şi mai multe substanţe utile pentru organism, printre care: luteina (benefică pentru vedere şi sănătatea ochilor), potasiu şi tryptophan.

Tryptophanul este un amino-acid, care ajuta la transmiterea către neurotransmiţători a zahărului din sânge, ceea ce produce serotonina, binecunoscută pentru efectele ei calmante.

Detalii aflaţi în clipul video de mai jos, prezentat de ScienceDump.com