Efectul Galaxy Note 7. Profitul Samsung scade cu 30%

Data: 27/10/2016 | Autor: .

Efectul Galaxy Note 7. Profitul Samsung scade cu 30%

Scandalul fără precedent în industria telecom, declanşat de telefonul exploziv Note 7, a afectat puternic afacerile concernului Samsung. Profitul operaţional al celui mai mare producător de telefoane mobile din lume s-a redus cu 30% în trimestrul trei, la 4,6 miliarde de dolari, relatează GadgetReport.ro

În trimestrul anterior, Samsung raportase un profit de 6,4 miliarde de dolari. Potrivit experţilor, rezultatul înregistrat de sud-coreeni, cel mai slab din ultimii doi ani, ar putea fi revizuit în perioada următoare, pentru că impactul financiar al retragerii Note 7 va fi de cel puţin 1,5 miliarde de dolari.

Interesant este că, în ciuda dezastrului Note 7, divizia de telefonie mobilă a reuşit să termine pe plus trimestrul III, cu 87 de milioane de dolari, cel mai prost rezultat din 2008.

Samsung a anunţat, într-un comunicat de presă, că va continua să investească în dezvoltarea producţiei de telefoane mobile şi că va institui un control riguros al calităţii produselor sale, iniţiative menite să crească încrederea consumatorilor.