Este acesta noul Samsung Galaxy S8?

Data: 6/01/2017 | Autor: .

Este acesta noul Samsung Galaxy S8?

O fotografie cu un posibil prototip de Samsung Galaxy S8 a devenit virală pe internet. În imaginea, prezentată de GSMArena, apare un telefon cu un ecran curbat pe ambele laterale, fără butonul de Home şi cu logo-ul Samsung amplasat în partea de jos, relatează GadgetReport.ro

Jurnaliştii afirmă că telefonul este deja testat în China, dovadă şi faptul că acesta rulează o versiune în limba chineză.

Smartphone-ul din imagine pare să aibă o rezoluţie de peste 6 inchi, astfel că nu este exclus ca prototipul să reprezinte versiunea Samsung Galaxy S8, cea care ar putea avea inclusiv un stylus.

Dacă imaginea este una reală, aceasta confirmă eliminarea butonului HOME şi transformarea acestuia intr-unul virtual, alături de butoanele capacitive. Nu este exclus ca opţiunile de ”BACK” și de comutare între aplicații să fie efectuate prin intermediul gesturilor.

Pe de altă parte, fotografia confirmă trecerea logo-ului Samsung în partea de jos a display-ului.

SPECIFICATIILE LUI GALAXY S8

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung Galaxy S8 va fi primul smartphone din lume care va include o memorie RAM de 8GB, un record în materie care va duce hardware-ul telefonului peste specificaţiile unui PC sau laptop din gama medie.

Alaturi de memoria de 8 GB, prezentă pe modelul de top, Samsung Galaxy S8 va include noul procesor Exynos 8895 şi o placă grafică ARM Mali-G71, combinație hardware de 1,8 ori mai puternică decât Mali-T880 MP12/Exynos 8890 de pe Galaxy S7.

Soluția hardware va fi întregită de un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Modulul de memorie de 256 GB, bazat pe standardul Universal Flash Storage 2.0, are suport pentru playback video 4K şi oferă performanţe peste nivelul SATA de pe SSD-urile pentru PC-uri.

Lee Kyeong-tae, vicepreședIntele companiei coreene, declara recent că S8 va avea un design nou, o cameră foto mai bună și un serviciu bazat pe inteligență artificială. Este vorba de Viv, un asistent virtual dezvoltat de creatorii Siri, cumpărat în toamnă de producătorul coreean.

Cum Apple are SIRI, iar Google a dotat Google Pixel cu noul Google Assistant, era de aşteptat ca şi sud-coreenii să facă pasul către un serviciu bazat pe inteligență artificială.

Samsung Galaxy S8 ar urma să fie primul telefon Samsung cu două lentile, soluţie similară cu cea folosită de LG pe modelul G5. Camera principală ar urma să ofere, astfel, o imagine combinată de 21 MP, în timp ce senzorul de selfie va avea 8 MP, cu flash led.

Samsung Galaxy S8 ar urma să ruleze Android 7.1.1  şi să includă portul USB Type C și va avea, bineinteles, şi dotările devenite standard pentru produsele premium Samsung, de la WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth v 4.2 LE, ANT+, NFC, Accelerometru, Senzor de proximitate, RGB Light, Senzor geo-magnetic, Gyro, Barometru, Hall, HRM- Senzor de monitorizare a pulsului.Samsung Galaxy S8 va avea certificare IP68 pentru praf şi rezistenţă la apă.

Potrivit Sammobile.com, dacă iniţial se preconiza ca Samsung Galaxy S8 să fie lansat la Mobile World Congress de la Barcelona, din februarie, noul termen vehiculat este mijlocul lunii aprilie. Astfel că telefonul ar urma să ajungă pe piaţă abia în jurul datei de 1 mai.

Jurnaliştii afirmă că sud-coreenii iau în calcul organizarea unui eveniment special la New York şi că discută în prezent cu agenţiile de publicitate pentru a dezvoĺta o campanie fără precedent, menită să reclădească încrederea clienţilor după eşecul de proporţii cu Galaxy Note 7.

Această variantă ar fi fost prezentată participanţilor la evenimentul global de marketing pe care care Samsung l-a ţinut la sediul principal din Coreea de Sud.

Prin amânarea lansării Samsung Galaxy S8, sud-coreenii încearcă să îşi rezerve timpul necesar pentru a testa toate tehnologiile noi pe care le va implementa pe noul telefon.

Telefonul îl vom vedea în România cel mai probabil la începutul lunii mai. În privinţa preţului, nu putem decât să speculăm că acesta ar urma să fie în jur de 850-950 de dolari.