Este un extraterestru? O creatură unică, descoperită în Oceanul Atlantic

Data: 20/11/2021 | Autor: .

Este un extraterestru? O creatură unică, descoperită în Oceanul Atlantic

Cercetătorii de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite au anunțat descoperirea unei specii cu adevărat ieșită din comun, un calamar cu iz extraterestru!

În timp ce manevrau un submarin robot în adâncurile Oceanului Atlantic, în Golful Mexic, lângă coasta de sud-est a Statelor Unite,  oceanografii au descoperit, cu uimire, pe imaginile captate de robot o creatură ciudată.

Live Science relatează că este vorba de un calamar fantomatic, cu niște tentacule foarte lungi și cu un corp electrizant.

”Este extraterestru”, a exclamat unul dintre cercetători, atunci când a observat ciudatul calamar neobișnuit.

Misterul de sub scoarta Pământului. O structură gigantică necunoscută, descoperită în Oceanul Pacific

Calamarul cu aripioare are opt brațe și două tentacule, toate împrăștiate în spatele său. Înotătoarele mari ale creaturii ciudate se unduiesc ușor prin apă, ele extinzându-se pe partea principală a corpului său, numit manta. Aceasta este transparentă și ține organele calamarului.

”Oh, da, un calamar. Urmărește-l. Oh, Doamne! Uite ce tare! Este din specia Bigfin, poate? Fantomatic. Magnapinna? Da. Uită-te la el. Este extraterestru”, a exclamat Mike Vecchione, un zoolog de la NOAA.

Potrivit cercetătorilor, calamarul este unul foarte rar. Un astfel de exemplar poate ajunge și la 6 metri.

Descoperirea, realizată la 4.735 de metri adâncime, este una fără precedent, urmând ca creatura să primească un nume și să fie trecută în analele științifice.

Expediția”Windows to the Deep 2021” derulată în apropiere de West Florida Escarpment – o pantă abruptă din Golful Mexic, continuă și în prezent, iar cercetătorii nu exclud ca mini-submersibilul ROV să scoată la iveală noi creaturi necunoscute.

Creatura necunoscută, cu 30 de tentacule, descoperită în Oceanul Atlantic

Imaginile virale captate de roverul Perseverance pe Marte. Este un extraterestru?