FoodKeeper. Mancarea expirata poate fi consumata!

Data: 27/04/2015 | Autor: .

FoodKeeper. Mancarea expirata poate fi consumata!Daca ati cumparat dintr-un supermarket un produs alimentar cu termenul de valabilitate depasit, asta nu inseamna ca nu puteti sa-l consumati fara probleme. Departamentul de Agricultură din SUA propune o aplicatie, intitulata FoodKeeper, care iti spune exact daca mancarea este buna de consum sau nu.

Potrivit washingtonexaminer.com,  fiecare american aruncă la gunoi anual 16 kg de hrană, dintr-un motiv simplu: de multe ori, datele de expirare sunt înscrise greşit pe ambalaje.

FoodKeeper calculeaza datele de expirare în foodkeeperapp800cazul produselor, fie că discutăm de mâncarea pentru bebeluşi sau ouă.

„Multe produse au o dată-limită de vânzare de, să spunem, 1 aprilie, dar pot fi consumate 12-18 luni după acea dată. Când le arunci, contribui, de fapt, la risipa de mâncare în SUA”, afirma Departamentul de Agricultură din SUA (USDA)

FoodKeeper recalculeaza termenele de valabilitate in functie de natura produselor si locul de depozitare.Mai mult, oferă sfaturi pentru gătirea alimentelor.

Aplicatia pentru Android o gasiti aici, iar cea pentru iPhone aici. Ambele sunt gratuite.