Un gadget revoluţionar promite tratarea obezităţii (VIDEO)

Data: 22/01/2015 | Autor: .

slabitAutorităţile americane au autorizat vânzarea unui dispozitiv care promite să trateze obezitatea. Acesta acţionează asupra nervilor care controlează pofta de mâncare.

Dispozitivul, numit „Maestro Rechargeable System”, fabricat de compania americană EnteroMedics, este destinat pacienţilor de peste 18 ani care nu au putut pierde în greutate urmând diete de slăbit.

Aparatul este compus dintr-o baterie reîncărcabilă şi o serie de electrozi implantaţi în abdomen. Aparatul trimite impulsuri electrice nervului pneumogastric, care joacă un rol important în controlul saţietăţii, semnalând creierului dacă stomacul este plin sau gol.

Un fel de telecomandă permite purtătorului implantului să reîncarce bateria şi medicilor să regleze aparatul pentru a produce efecte terapeutice optime şi efecte secundare minimale.

Potrivit datelor oficial, mai mult de o treime dintre adulţii din Statele Unite ale Americii sunt obezi.

Detalii despre noua metodă de slăbire, dar şi alte ştiri din lumea ştiinţei şi tehnologiei aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Emisiunea Gadget Show este difuzată la Realitatea TV de luni până vineri, în programul matinal Dimineaţa de Ştiri şi în emisiunea Newsroom, în intervalul 16-17.