GadgetReport Linkfest (15.10.2012)

GadgetReport Linkfest este sectiunea unde ne propunem sa prezentam zilnic cele mai interesante articole si scrieri despre tehnologie aparute pe internet. Fie ca vorbim despre interviuri, analize sau articole de opinie, GadgetReport Linkfest este locul de unde va puteti lua zilnic doza de informatii si idei proaspete din lumea tehnologiei.

Why the fall of 2012 will determine Microsoft’s fate. Microsoft a fost pentru mult timp cea mai mare companie de tehnologie din lume. Apoi a fost depasita de Apple. Apoi si de Google. In prezent compania nu mai este privita nici macar de competitori ca un vector de influenta al lumii digitale, iar Windows 8, alaturi de Windows Phone 8, inseamna totul sau nimic pentru viitorul sau. Va reusi Microsoft sa redevina compania care defineste standardele industriei IT sau va schimba, incet, focus-ul, catre mediul corporate, à la IBM?

Android’s tablet troubles. De ce castiga Android pe segmentul smartphone-urilor dar pierde pe cel al tabletelor.

Why every Apple news byte seems to matter so much. Orice zvon despre un produs Apple devine automat breaking news pentru presa IT din toata lumea. De multe ori, chiar, site-urile de stiri IT par a fi site-uri de stiri despre Apple.

Unmasking Reddit’s Violentacrez, The Biggest Troll on the Web. Un angajat de 49 de ani al unei companii de servicii financiare din Texas a fost demascat ca fiind Violentacrez, unul dintre cei mai cunoscuti trolli de pe Reddit. Acesta folosea platforma sociala pentru a distribui continut rasist, pornografic, misogin, sau imagini cu tinere minore, lucruri care au dus chiar la schimbarea politicilor Reddit.

A Survival Guide For Beating Information Addiction. Un articol destinat celor care verifica stirile, emailul si conturile de Facebook si Twitter la fiecare 10 minute. Exista viata dupa social media.